Yunanistan'ın AB'ye alınması bir hataydı
Foreign Affairs adlı derginin kurucusu ve ABD eski başkanı Jimmy Carter'in danışmanı Samuel Huntington ‘Yunanistan’ın NATO ve AB'ye alınması büyük bir hataydı. Türkiye'de AB için dileneceğine İslam dünyasının liderliği görevini üstlenmeli' dedi.
‘The clash of civilizations’ (Uygarlıkların Çatışması) adlı kitabının tanıtımı için Hollanda'da bulunan Huntington, Batı'nın kendini beğenmişlik ve evrensel hayallerini bırakması gerektiğini, bölgesel anlaşmazlıkların o bölgedeki güçlü konumdaki ülkeler tarafından çözümlenebileceğini söyledi.
‘Çarpışan uygarlıklar’ tezinin Avrupa için de geçerli olduğunu ifade eden Huntington, Ortodoks Yunanistan ile Müslüman Türkiye'nin NATO'ya bile alınmamaları gerektiğini, hele hele AB'de hiç yerleri olmadığını ileri sürdü.
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle