Yunanistan'ı karıştıran kare

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanı karıştıran kare
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 08:30

Yunanistan’ın Girit Adası’nın Suda bölgesinde gerçekleştirilen bir NATO tatbikatında, iki Türk SAS komandosunun sualtında Türk bayrağı açıp fotoğraf çektirdiğinin ortaya çıkması Atina’da tepkiye neden oldu.

Haberin Devamı

NATO Daimi Mayın Görev Grubu-2’nin (SNMCG-2) Yunanistan’ın ev sahipliğinde 14-21 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği ‘Ariadne 19’ tatbikatına, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait ‘Akçakoca’ mayın avlama gemisi de katıldı. Asimetrik tehdit, hava savunma savaşı ve mayın avlama eğitimlerinin yapıldığı tatbikat sırasında, iki Türk SAS (Sualtı Savunma) komandosu, sualtında Türk bayrağı açarak fotoğraf çektirdi.

MANŞETE ÇIKARDILAR

Fotoğraf, Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde ve NATO Deniz Komutanlığı’nın (MARCOM) Twitter hesabında yayınlandı. Ancak fotoğraf, Yunanistan’da büyük yankı uyandırdı.

Yunan medyası, “Türkler Girit Adası’nda denizin altında Türk bayrağı açtı” diyerek fotoğrafa tepki gösterdi. ‘Dimokratia’ gazetesi, “Suda’da Türklerin sualtı tahriki” başlığı ile fotoğrafı manşetine taşıdı.

Haberin Devamı

Yunanistanı karıştıran kare

Tepkiler üzerine, Yunanistan Savunma Bakanlığı’dan yanıt geldi. Açıklamada, “Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis’in emri üzerine, Yunan Deniz Kuvvetleri’nin müdahalesi sonucu, fotoğraf MARCOM’un sosyal medya hesabından kaldırıldı” denildi.

Türk SAS komandolarının Türk bayrağı ile sualtında çektirdiği fotoğraf, Milli Savunma Bakanlığı’nın web sitesinde yer almaya ise devam ediyor. Öte yandan, Türk SAS komandoları, ‘Ariadne 19’ tatbikatı sırasında iki adet eğitim mayını ve bir de el yapımı patlayıcı (EYP) tespit etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!