Yunanistan'da Strep A salgını hızla yayılıyor... 9 okul kapatıldı! Yetkililer uyardı: 'Oldukça bulaşıcı'

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda Strep A salgını hızla yayılıyor... 9 okul kapatıldı Yetkililer uyardı: Oldukça bulaşıcı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2025 14:41

Yunanistan’ın Orta Makedonya bölgesinde Strep-A bakterisinin hızla yayıldığı bildirildi. Yunan yetkililer, salgın nedeniyle 9 okulu geçici olarak kapatma kararı aldı.

Haberin Devamı

Yunan basınında yer alan haberlere göre, ilk vakalar salgının başlangıç noktası olarak gösterilen Selanik’in Kalamarya bölgesindeki bir okulda saptandı. Enfeksiyona neden olan bakterinin kısa sürede yayılması üzerine söz konusu bölgede 3 ilkokul ve 2 anaokulunda eğitime ara verildi.

Serez kentinde Strep A bakterisi tespit edilen 4 okul da önlem amacıyla geçici olarak kapatıldı.

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), Strep A bakterisinin oldukça bulaşıcı olduğunu belirterek, kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Enfekte kişilerin, antibiyotik tedavisine başladıktan sonra en az 24 saat evde kalmalarını tavsiye eden yetkililer, panik yapılmaması gerektiğini ve durumun kontrollü şekilde yönetildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!