Yunanistan karıştı, Türk düÅŸmanı parti suç örgütü sayıldı

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan karıştı, Türk düşmanı parti suç örgütü sayıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2020 07:00

Yunanistan’da Türk düşmanı ‘Altın Şafak’ın ‘suç örgütü’ ilan edilmesi başkent Atina’yı karıştırdı.

Haberin Devamı

Yunanistan’da, Türk düşmanı ve ırkçı neo-nazi ‘Altın Şafak’ (Hrisi Avgi) partisinin 68 kişinin yargılandığı, 216 tanığın dinlendiği ve 5 buçuk yıl süren davasında karar dün açıklandı. Atina Ağır Ceza İstinaf Mahkemesi, 453 duruşmadan sonra ‘Altın Şafak’ partisini ‘suç örgütü’ ilan etti. Mahkeme; cinayet, yaralama, silah bulundurma, suç örgütünü yönetme dahil bir dizi suçlama için Altın Şafak’ın lideri Niko Mihaliolakos ve partinin 17 üyesinin suçlu olduklarına karar verdi. 17 kişi için azami 15’er yıl, bir kişi için de müebbet hapis olması beklenen cezalar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ÇİPRAS’A YOĞURT KÂSELERİ

Duruşma sırasında mahkeme binası önünde toplanan parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, marjinal sol örgütler ve kendilerini iktidar karşıtı olarak tanımlayan anarşistler gösteri düzenlediler. Polis, molotof kokteylleri fırlatan anarşistlere gaz bombaları ile cevap verdi. Bazı eylemciler, gösteriye katılan ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) lideri eski Başbakan Aleksis Çipras’a plastik kahve bardakları ve yoğurt kâseleri fırlattı.

Haberin Devamı

TÜRK BAYRAĞINI YIRTAN LAGOS’A DA TUTUKLAMA

Yunanistan karıştı, Türk düşmanı parti suç örgütü sayıldı

Avrupa Parlamentosu’nun ocak ayındaki oturumunda Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan parlamenter Ioannis Lagos da Yunanistan’daki Altın Åžafak davasında hakkında tutuklama kararı çıkan isimler arasında yer alıyor. Lagos, daha dün sabah AP’de düzenlenen Yukarı KarabaÄŸ oturumunda Türkiye’ye yaptırım uygulanması çaÄŸrısı yaptı ve bölgede yaÅŸananları sözde soykırımın devamı olarak niteledi. AP’deki bazı Yunan parlamenterler Lagos’un ihracı için AP BaÅŸkanı David Sassoli’ye mektup gönderdi.Â(Güven ÖZALP/BRÃœKSEL)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!