Yugoslav elçi: Kara harekatı olursa Arnavutlar için kan gölüne döner

Güncelleme Tarihi:

Yugoslav elçi: Kara harekatı olursa Arnavutlar için kan gölüne döner
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yugoslavya'nın Ankara Büyükelçisi Darko Tanaskoviç, NATO'ya olası bir kara harekatını başlatmaması uyarısında bulundu. Elçi ‘‘Bu durumda Yugoslavya herkes için ama öncelikle Arnavutlar için bir kan gölü olacaktır. Umarım NATO bu aşamaya gelmez’’ dedi.

Büyükelçi düzenlenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, Türk uçaklarının savunma göreviyle de olsa harekata katılmasından memnun olamayacaklarını ifade ederken, ‘Ancak Türkiye bir NATO üyesidir, kendine göre bir değerlendirme yapmıştır. Biz saldırıya katılan NATO ülkelerine farklı davranıyoruz. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa ile diplomatik ilişkilerimizi keserken, Türkiye ile kesmedik’ dedi.

NATO harekatı nedeniyle Türkiye-Yugoslavya ilişkileri üzerine bir gölge düştüğünü söyleyen Büyükelçi Tanaskoviç, diğer yandan gelecek nesiller için ikili ilişkileri korumak niyetinde olduklarını da vurguladı. Büyükelçi, görüşlerini Türkiye'de rahatlıkla ifade edebildiğini söyleyerek, bunun için minnettar olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Tanaskoviç, NATO'nun bu sabah Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in makamını vurmasını eleştirerek ‘Cumhurbaşkanınızın köşkünü veya Anıtkabir’i vursalardı Türk halkının tepkisi ne olurdu' sorusunu yönelten Büyükelçi Tanaskoviç, NATO'nun Rusya Devlet Başkanı Yeltsin'in Yugoslavya Özel Temsilcisi Çernomırdin'in Belgrad ziyareti sırasında bu operasyonu yaparak, barış yanlısı olmadığını gösterdiğini ileri sürdü.

Büyükelçi Tanaskoviç, NATO'nun Yugoslavya'ya yönelik bir kara harekatı başlatma olasılığının hatırlatılması üzerine, şimdilik böyle bir ihtimali düşünmek istemediğini belirterek, ‘Çünkü o takdirde Yugoslavya herkes için ama öncelikle Arnavutlar için bir kan gölü olacaktır. Umarım NATO bu aşamaya gelmez’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!