York Düşesi kendini affettirmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

York Düşesi kendini affettirmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2009 00:00

İngiliz Kraliyet ailesinin eski gelini York Düşesi Sarah, Türkiye’de yaşanan ’yetimhane’ skandalının ardından, başta Türk yetimhaneleri, kimsesiz çocuklara yardım etmek üzere "Mothers4Children" (Anneler Çocuklar İçin) isimli bir dernek kurulmasına önayak oldu. Model Lisa B. ile York Düşesi’nin kurduğu derneğe model Claudia Schiffer, Kylie Minoque, Kate Moss gibi ünlüler üye oldu.

ANKARA Saray Esirgeme Yurdu ve İstanbul’daki Zeytinburnu Rehabilitasyon Merkezi’nde kılık değiştirerek yaptığı gizli çekimler bütün dünyada olay yaratan İngiliz Kraliyet Ailesi’nin eski gelini York Düşesi Sarah Ferguson, Türkiye’de yetimhanede kalan çocuklara yardım edebilmek için dünya çapında bir hareket başlattı. Ferguson’un, ünlü İngiliz model ve yazar Lisa B. ile birlikte kurucuları arasında yer aldığı "Mothers4Children" (Anneler Çocuklar İçin) isimli dernek, bütün dünyanın dikkatini yetimhanelere ve yetim çocuklara çekmeyi amaçlıyor.

200 ünlü kadın üye

İki kız çocuğu annesi Sarah Ferguson ve iki erkek çocuk annesi model Lisa B.’nin öncülük ettiği derneğe, dünyaca ünlü 200 kadın üye oldu. Lisa B., "Benim de 3.5 ve 2.5 yaşlarında iki oğlum var. Anne olmak sevgi vermektir, anne olan kadın, tüm çocukları kendi çocuğu gibi görür. Ben de iki sene önce Romanya’ya gitmiştim. Türk yetimhanelerindeki görüntüleri görünce çok üzüldüm" dedi.
/images/100/0x0/55ead664f018fbb8f899e8f0


Sorun Türkiye değil

"Türkiye’deki yetimhane görüntülerinin dünya basınına yansıması, sanki sadece Türkiye’deki Çocuk Esirgeme Kurumlarındaki çocuklar zor şartlarda yaşıyor gibi görüşlere sebep oldu ve bu nedenle bir çok spekülasyon doğdu. İngiltere’deki çocuk kurumlarında da aynı görüntüler olabilirdi. Burada amaç, yardıma ihtiyacı olan tüm çocuklara kucak açmak. Onlara sevgi verip, daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak" diyen Lisa B, dernekler üstü bir dernek gibi işleyecek bu yardım derneğinin başka kurumlara da yardımcı olacağını açıkladı.

Dernek üyeleri arasında tasarımcı Anya Hindmarch, Claudia Schiffer, model Yasmin Lebon, Trinny Woodall, Kylie Minoque, Louise Rednapp, model Caprice, Kate Moss gibi isimler bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!