Yoksullara yardım, terörü bitirecektir

Güncelleme Tarihi:

Yoksullara yardım, terörü bitirecektir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2006 00:00

2006 Nobel Barış Ödülü, Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen törende, Bangladeşli Muhammed Yunus ve kurduğu Grameen bankasına teslim edildi. Oslo Oteli’nde düzenlenen törende ödülü alan Muhammed Yunus, yaptığı konuşmada yoksulluğun barış için tehdit olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

1976’da ülkesindeki çok yoksullara, özellikle kadınlara, küçük işletmeler kurabilmeleri için teminatsız krediler veren Grameen Bankası’nı kuran ve mikrokredi kavramını ortaya atan Yunus, tüm dünyada hızla yayılan bir sistemin de öncüsü oldu. Törene geleneksel Bangladeş giysisiyle katılan 66 yaşındaki Yunus, barış ödülünü Grameen Bankası ile paylaştı. Ödülü Grameen Bankası adına Musammet Teslime Begüm aldı. Yunus törende "Parasızlara yardım etmek, terörün kökünü kurutmaktır. Terörü sona erdirmek için nedenini iyi kavramalıyız. Yoksulların yaşam koşullarını iyileştirmek için kaynak bulmanın silah satın almaktan daha iyi bir strateji olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamadı

Ülkesinde bir üniversitede ekonomi bölümü başkanı olan Yunus, Bangladeş’in açlığın pençesine düşmesiyle 1974’te yoksulluğa çözüm bulabilmek için çalışmalara başladı. Yunus’un kurduğu Greeman Vakfı 11 milyon kişiye yardım ediyor. Nobel Ödül töreninde Norveç Kraliyet ailesi üyeleriyle birlikte sanatçı Sharon Stone da bulundu. Stone ödül verilirken gözyaşlarını tutamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!