Yıldız: ‘Evet’ diyerek 15 Temmuz’ları bitirelim

Güncelleme Tarihi:

Yıldız: ‘Evet’ diyerek 15 Temmuz’ları bitirelim
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 11:09

AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarını 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasıyla ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantılarından biri daha iptal oluyordu. Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın konuşma yapacağı Grosskrotzenburg kasabasındaki salon iptal edildi. Ancak AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Hessen Frankfurt yakınlarındaki Kelsterbach kasabasında alternatif bir salon bulunca toplantı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA konuşan AK Parti Kayseri milletvekili Taner Yıldız, “Konumuzu komşumuzu ülkemizin geleceği için mutlaka sandık başına götürelim. Mutlaka onlarla beraber oy kullanalım ve ‘Evet’ mührüyle beraber Türkiye’nin önünü açmış olalım. 15 Temmuzları bir daha yaşanmaz hale getirelim” dedi. Türkiye’nin çok önemli bir yol ayrımında olduğuna dikkati çeken Yıldız, şunları söyledi: “Biz kurulduğumuzdan bu yana AK Parti olarak hiçbir zaman gerilimin gerekçesi olmadık. Ne komşularımızla, ne dostlarımızla ne de ilişkide bulunduğumuz ülkelerle. Bundan sonra da olmayacağız. Hiçbir zaman tedirgin olmayın, ümitsiz olmayın.”

ALMANYA İLE SIKINTILAR BİTECEK

“Şu anda içinde bulunduğumuz ülkeyle de şeffaflaklıkla beraber biz bunu çözeceğiz, bundan yana kaygılanmayın. Taraflar birbirinin hukukuna riayet ettiği sürece ki, ben bunun böyle olacağına inanıyorum hiçbir şekilde yaşadığımız sıkıntılar kalmayacaktır, bunlar izole olacaktır. Hiçbir şekilde tedirginlik duymayın. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, bakanlarımızın, genel başkan yardımcılarımızın ve bu davaya gönül veren bütün kardeşlerimizin bu hassasiyetlere dikkat ettiğine, bu hassasiyetle beraber bulunduğuna hiçbir şekilde tereddüt etmeyin. İnşallah dışişleri bakanımız da geldiğinde bu konuları mevkidaşıyla enine boyuna görüşecek ve bir çözüme bağlayacak aynen şu anda bizim burada toplandığımız ve birbirimize hemhal olup birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımız ortamda olduğu gibi.”

ÖMRÜ YETMEDİĞİ İÇİN KARAR VEREMEDİLER

“Türkiye’nin Cumhuriyet kurulduğundan bu yana 65 tane hükümetin ömrünün ortalama 16 ay, hatta bizim iktidarlarımızı çıktığımızda bu ömrün 12 aya kadar düştüğünü görüyoruz. İçinde bulunduğumuz sektörde nükleer anlaşmaları yaparken 18-19 aylık bir müzakere zamanı gerekiyor. Nasıl olacak da ömrü 12 ay olan bir hükümet buna karar verecek. Ömrü vefa etmediği için bundan önce de karar veremediler. Bu ülkenin idaresine konan güçlü irade ancak başta Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlık da yaptığı dönemde dahil olmak üzere omurgası yapısı sağlam şekliyle bu günlere geldi. Ve AK Parti Türkiye’de istikrarın en önemli güvencesi oldu. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edecek.
İki mümin iki Müslüman tanıştığında biri diğeriyle ilgili suizanda bulunamaz. Birbirine güvenmek durumundadır ama bugün takiyyenin, her türlü iftiranın olduğu bir 15 Temmuz’la karşılaştık. Bunun aynısını 1960’da Menderes’e uyguladılar. O anki vatandaşımız o mecali kendisinde bulamadı ve Menderes’i aldılar götürdüler. Ama biz kurucu genel başkanımızı, Cumhurbaşkanımızı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı vermeyiz ve yedirmeyiz. Bir kısım ülkücü kardeşlerimiz şu soruyu soruyorlar. ‘Sayın Bahçeli’nin başına tuğlamı düştü de bu kararını değiştirdi.’ Sayın Bahçeli’nin başına tuğla düşmedi ama 15 Temmuz’da Ankara’nın başına sizin verdiğiniz vergilerle uçaklardan bomba düştü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!