Yeni Zelanda Başbakanı'ndan Türkiye yolunda 'saç çekme' özrü

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelanda Başbakanından Türkiye yolunda saç çekme özrü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 12:05

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı anısına düzenlenecek törene katılmak için Türkiye’ye doğru çıktığı yolculuğun Los Angeles ayağında, Auckland kentindeki bir kafede çalışan garsonun “saçını çektiği için” özür dilemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda’nın Auckland kentindeki bir kafede çalışan kadın garson, Daily Blog internet sitesi için kaleme aldığı makalede, Key’in karısı ile birlikte sık sık bu kafeye geldiğini ve atkuyruğu yaptığı saçlarını birçok kez çektiğini belirtti.

İsmi açıklanmayan garson, Key’i “Kızların saçını çekerek dikkat çekmeye çalışan okul kabadayıları gibi davranmakla” suçladı.

JAWS FİLMİNİN MÜZİĞİNE BENZER SESLER ÇIKARIRDI

Garson, “Ben siparişleri aldığımız tezgahtayken arkamdan yaklaşır, saçımı çeker ve bunu yapan karısı Bronagh’ymış gibi davranırdı. Durumdan utanan karısı ona böyle davranmayı kesmesini söylerdi ama o köşeyi dönüp uzaklaşırken bana ‘O çok kışkırtıcı bir atkuyruğu’ derdi” ifadesini kullandı.

Garson, tüm itirazlarına rağmen Mart ayının sonlarına doğru Key’in bir kez daha saçını çektiğini söyledi ve “Bana korkutucu, Jaws filminin müziğini hatırlatan ses efektleri yaparak yaklaştı. Ona ‘Lütfen kes artık yoksa gerçekten sana vuracağım’ diye bağırdım” dedi.

Bu olaydan sonra Başbakan’ın kafeye JK damgalı iki şişe özel şarapla döndüğünü söyleyen garson, Key’in kendisine “Ona rahatsızlık verdiğini fark etmediğini” söyleyip özür dilediğini belirtti.

Garson, “Bu hikayeyi anlatıyorum çünkü sanırım birinin ona tanrı değil sıradan biri olduğunu hatırlatması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda Başbakanından Türkiye yolunda saç çekme özrü

John Key ve eşi Bronagh

“ŞAKALAŞIYORDUK”

Los Angeles Havalimanı’nda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Key, garsonun iddialarını reddetmedi ve özür diledi.

Başbakan, kafede oldukça eğlenceli bir ortam olduğunu ve herkesin birbirine şakalar yaptığını belirtti ve “Hareketlerimden rahatsız olduğunu fark edince ondan özür diledim. O da bana ‘Sorun değil, dramaya gerek yok’ dedi” ifadesini kullandı.

Yaşananlar hem sosyal medyada hem de Yeni Zelanda medyasında geniş yer bulurken, konu halkı da ikiye böldü.

Başbakan’ın muhalifleri onu “garip biri olmakla” ve “zorbalık yapmakla” suçlarken, aralarında RadioLive Talkback isimli programın sunucusu Sean Plunket’in de bulunduğu bazı gazeteciler olayı “bir karalama çalışması” olarak tanımladı ve bu garip tartışmaya katılmayacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!