Yeni yıl kutlamaları hem renkli hem gergin

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıl kutlamaları hem renkli hem gergin
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 00:00

Dünya 2010 yılına, terör tehlikesi ve ekonomik kriz nedeniyle önceki yıllara göre daha az masraflı, daha çok güvenlik denetimleriyle girdi. En gergin yılbaşı New York’ta yaşandı, kutlama alanına sırt çantalılar bile alınmadı.

Haberin Devamı

New York’ta arama
İki gün önce polisin Times Meydanı’nda şüpheli bir araç bulması ve geçen hafta Detroit’e inen bir yolcu uçağına bombalı saldırı girişimi nedeniyle ortaya çıkan terör korkusu yüzünden en gergin yılbaşı New York’ta yaşandı. New York’un dünyaca ünlü Times Meydanı’nda düzenlenen yeni yıl kutlamalarında polis, meydana çıkan her köşe başını bariyerlerle çevirdi. Kutlamalara gelenlerin sırt çantası ile alana girmelerine izin verilmedi. Alana girenler, güvenlik güçlerince sıkı bir aramadan geçirildi. FBI görevlileri halkın arasında dolaştı.
Jennifer Lopez ÅŸov
Kentte yılbaşı kutlamalarının 102 yıldır sembolü olan kristal top düşürme töreni de Times Meydanı’nda yine coÅŸku içinde yapıldı. Saatler 23.59’u gösterdiÄŸinde New York Belediye BaÅŸkanı Michael Bloomberg, Jeniffer Lopez ve kentin ileri gelenlerinin katıldığı törenle topu düşürecek düğmeye bastı.Â
Paris’te 120 yaşına giren Eyfel Kulesinde rengarenk ışık gösterisi yapıldı.
Asya’da farklı takvimlerin kullanılmasından ötürü birçok ülkede yılbaşı sönük geçti.
Almanya’nın başkenti Berlin’de yaklaşık 1 milyon kişi kent merkezinde toplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!