Yemen'de isyancılar iki kenti ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Yemende isyancılar iki kenti ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 10:25

Yemen'de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih karşıtı gösteriler giderek şiddetleniyor. İki önemli kentte kontrolü ele geçirdiği iddia edilen muhaliflerin, Marib'de bir petrol hattına da saldırı düzenlediği bildirildi.

Haberin Devamı

Yemen’de 32 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’i devirmek için sokaklara dökülen muhalifler ülkenin iki önemli kentinde kontrolü ele geçirdiği öne sürüldü.

İran devlet televizyonu Press TV’nin haberine göre, muhalifler, ülkenin kuzeydoğusunda, Suudi Arabistan sınırında bulunan El-Caf kentiyle başkent Sana’nın doğusunda bulunan Marib’i ele geçirdi. Marib, ülkenin en önemli petrol ve doğalgaz kaynaklarının bulunduğu bölge olarak biliniyor.

Bölgeden gelen haberlere göre Marib Valisi Ahmet Naci El Zeydi kentte meydana gelen olaylar sırasında boynundan hançerlenerek ağır yaralandı.

Bu arada Yemen’in en büyük aşiretlerinden Bakil aşireti muhaliflerin saflarına geçtiğini duyurdu.

Press TV’nin haberine göre, başkent Sana’da hükümet kuvvetleriyle muhalif göstericiler arasında dün meydana gelen çatışmalarda en az 40 kişi yaralandı. Sana Üniversitesi çevresinde Pazar günü meydana gelen çatışmalarda da en az 100 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

PETROL HATTINA SALDIRI

Öte yandan Marib vilayetinde bir petrol boru hattına saldırı düzenlendiği bildirildi.

Güvenlik kaynakları, saldırının bir aşirete mensup silahlı kişiler tarafından sabaha karşı düzenlendiğini, Kızıldeniz'e petrol taşıyan boru hattından alevler yükseldiğini açıkladı.

Aşiret üyelerinin bu sabah Safer bölgesini başkent Sana'ya bağlayan yolu da kestiği, kamyonların geçişine izin vermediği, bu durumun Sana'ya petrol sevkıyatını etkileyebileceği bildirildi. Aşiret üyelerinin hükümete baskı yapmak için saldırıyı düzenlediği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!