Yatakta şef kadındır

Güncelleme Tarihi:

Yatakta şef kadındır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 00:00

Belçika’nın en ünlü seksologlarından İv Psalti’nin Fransa’nın ünlü yayınevi Anne Carriere’den çıkan "Migren mi, Kocaman Bir Sarılma mı" adlı kitabı, Fransa, İsviçre ve Belçika’da yok satıyor. 1955 doğumlu İstanbullu bir levanten olan İv Psalti, Hürriyet’e konuştu.

SEKSOLOG İv Psalti, İstanbul doğumlu, Fransız asıllı bir levanten. Nişantaşı ve Moda’da büyümüş. Saint Joseph Lisesi’ni bitirdikten sonra 1975’te üniversite eğitimi için Belçika’ya gitmiş. Tam bir İstanbul aşığı. Muayenehanesinin duvarları eski İstanbul resimleriyle süslü. Bir dedesi, 1830’larda Yunanistan’dan İstanbul’a göç eden Venedikli bir aileye mensup. Diğeri ise Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’ndan yola çıkıp, kendini Zonguldak madenlerinde bulan bir Avusturyalı. "Ama ben herkesten daha Türküm" diyor İv Psalti. Askerliğini yapmadığı için Türk vatandaşlığını kaybetmiş, ama evde eşi ve çocuklarıyla Türkçe konuşuyor. 1997’de Türkçe yazdığı "Tüpteki Bebek" adlı kitabı da kendinden çok söz ettirdi. Tüp bebek konusunda Belçika’da hatırı sayılır bir üne sahip. 1980’lerde Avrupa’da tüp bebek yöntemini ilk başlatanlardan. Ama daha sonra seksolojiye yönelmiş.

KADIN NE DERSE O

İv Psalti’ye göre "yataktaki orkestra şefi" kadındır. Psalti şöyle diyor: "Salonda, oturma odasında ya da mutfakta bile erkeğin ağırlığını görürüz, ama yatak odasına geçildiği zaman dizginler kadının eline geçer. Eğer sevişilecekse, kadın istediği için sevişilir. Sevişmenin dozunu kadın belirler. Fanteziler, kadının arzuladığı ölçüde yapılır. İsterse tavana bakar, isterse sevişme öncesi veya sonrası ters bir şey söyleyip erkeği cinsellikten soğutabilir."

İv Psalti’ye göre, çiftler arası yaşanan en büyük cinsel sorun "kadınların iştahsızlığından" kaynaklanıyor. Genelde kadınların sevişmeyi sadece erkeklerin arzuladığı bir unsur olarak gördüğünü belirten Psalti şunları söylüyor: "Çünkü kadına ailesinde böyle öğretiliyor. Seksin, kendi sağlığı, psikolojisi için de gerekli olduğunu hiç düşünmüyor. Özellikle çocuk olduktan sonra sevişmeden kaçınıyor."

İv Psalti, kadınların da artık seksi sevmesi lazım geldiğini söyledi.

PSALTİ’YE GÖRE SEKSİN 4 DÖNEMİ

Saflık çağı: Ergenlik çağındakiler için öğretici bir yaş. Erkeklerde arzu, doğrudan üreme bölgesiyle bağlantılı. Kadınlar ise bütün vücutlarını cinselleştiriyorlar. Duygu, heyecan ve tutku arıyorlar. Bu duyguları buluşturamazlarsa, seks sorun olmaya başlıyor.

Yeni yetme çağı Çiftlerin başlangıç dönemi. İkisinin de birbirlerini keşfetme, arama ve araştırma dönemi. Bu dönem çok uzun sürerse, o zaman iktidar mücadelesine dönüşebilir. Psalti’ye göre çiftlerin çoğu bu dönemi aşmakta zorluk çekiyorlar.

Olgunluk çağı Seks hayatında olgunluğa varış noktası. Güvence, dürüstlük, diyalog ve özeli paylaşma dönemi. İkisinin de birbirlerine teslim olma dönemi. Eğer kadın, seks organına cinsel bir nitelik verebilir, erkek ise erken boşalmamayı öğrenebilirse bu dönem seks mutluluğuna ulaşabilirler.

Altın çağ Uzun zaman beraber olan çiftlerin, zirveye ulaştıkları, günlük hayatlarında seksi düzenli yaşadıkları, tabusuz ve saygılı oldukları dönem.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!