Yardım beklemediği yerden geldi

Güncelleme Tarihi:

Yardım beklemediği yerden geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 16:47

Hamile kalmak için doktor doktor dolaştı çare bulamadı, ama cep telefonu her şeyi değiştirdi.

Haberin Devamı

İskoçya’da dört yıl boyunca hamile kalmaya çalışan bir kadın, cep telefonuna indirdiği bir programdaki talimatları izleyerek çocuk sahibi oldu.

 

Lena and Dudley Bryce çifti yıllardır hayalini kurdukları bebeklerine iPhone sayesinde kavuştu.

 

İngiliz The Sun gazetesinin haberine gore, dört yıl boyunca birçok yol deneyen ancak bir türlü hamile kalmayan Lena, geçtiğimiz yıl son çare olarak iPhone’una “doğum uygulamasını” indirdi. 

 

Lena her gün vücut sıcaklığını ölçerek cep telefonuna girdi ve söz konusu uygulama da 30 yaşındaki kadına en doğurgan olduğu tarihi söyledi.

 

Haberin Devamı

Bu tarihte çocuk yapmayı deneyen Bryce çifti, iki ay sonra muradına erdi ve Lena hamile kaldı.

 

Gazete, cep telefonuna indirilen uygulamada gebe kalmak için en uygun pozisyonların hangisi olduğunun bile belirtildiğini bildirdi.

 

Nisan ayında hamile kalan Ukrayna doğumlu kadın geçtiğimiz günlerde de anne oldu. Lola ismi verilen minik yavru, böylece iPhone’a yüklenen bir programdaki talimatlar izlenerek dünyaya gelen ilk bebek oldu.

 

"AĞLAYAN BEBEK NE DEMEK İSTİYOR?"

The Guardian gazetesinin haberine göre, iPhone geçtiğimiz hafta yeni bebek sahibi olmuş anne-babalar için de bir uygulama başlattı. Uygulamada, ebeveynlere bebeklerinin ağlama seslerinin ne anlama geldiği aktarılıyor.

 

Uygulamanın tasarımcıları, telefon üzerindeki mikrofondan kayıt yapan ve analizini yaptığı bu seslerin anlamını ekrana yansıtan programın doğruluk oranının yüzde 96 olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!