Yanlışlıkla hem bebeğini hem rahmini aldılar

Güncelleme Tarihi:

Yanlışlıkla hem bebeğini hem rahmini aldılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ultrason yaptırmak için hastaneye başvuran kadın, isim benzerliği yüzünden kanserli bir hastanın yerine ameliyata alınarak hem karnındaki bebekten, hem de yumurtalıklarından ve rahminden oldu. Geçen yıl meydana gelen ancak şimde adalete yansıyan bu tıp standalı, İspanya'yı karıştırdı.

Olay, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında İspanya'nın Cordoba kentinde meydana geldi. Doktorlar, kontrol için gelen 38 yaşındaki Rafaela Martinez Ruiz ile aynı adı taşıyan 71 yaşındaki kanser hastası Rafaela Martinez Ruiz'i birbirine karıştırdı; ve talihsiz kadın ameliyat edilerek boş yere karnındaki bebeği, rahmi ve yumurtalıkları alındı.

Avukatların önce tarafları anlaştırmaya çalıştığı olayda uzlaşma sağlanamayınca dava açıldı. Olaydan sonra depresyon geçiren ve psikolojik tedavi gören Rafaela Martinez Ruiz Endülüs Bölge Sağlık Müdürlüğü'nü, Kraliçe Sofya Hastanesi'ni, jinekoloji bölümünde kendisini ameliyat eden bütün doktor ve hemşireleri mahkemeye verdi.

Hastanenin baştabibi ‘olası bir tıbbi hatayı’ araştırdıklarını söylerken, Bölge Sağlık Müdürü de ‘üzücü bir olay’ demekle yetiniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!