Yangınlar turizmi etkilemedi! Almanlar tatil planlarını iptal etmedi

Güncelleme Tarihi:

Yangınlar turizmi etkilemedi Almanlar tatil planlarını iptal etmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 18:12

Alman Seyahat Birliği (DRV), Akdeniz ve Ege'deki yangın bölgelerine planlanan seyahatlerde iptal başvurularının yok denecek kadar az olduğunu açıkladı. Türkiye'ye tatil planlayanların acentalardan bilgi talebinin arttığı, tatil bölgeleri ya da rezervasyon yaptırılmış otellerin yangınlardan etkilenip etkilenmediğinin sıklıkla sorulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Deutche Welle'nin haberine göre, Alman Seyahat Birliği (DRV) Yunanistan, Türkiye ve İtalya'nın bazı bölgelerini etkisi altına alan orman yangınlarının yaz sezonunu tehlikeye sokmadığını duyurdu. Bölgede devam eden yangınların, tatilcilerin planlarını değiştirmesine neden olmadığı, iptal taleplerinin yok denecek kadar az olduğu açıklandı.

OPERATÖRLER YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Yapılan açıklamada, Almanya seyahat acentaları tarafından özellikle kıyı kesimlerinde ayarlanan otellerin, söz konusu yangınlardan çok az etkilendiğine de işaret edildi. Türkiye veya Yunanistan'a tatil planlayanların acentalardan bilgi talebinin arttığı, tatil bölgeleri ya da rezervasyon yaptırılmış otellerin yangınlardan etkilenip etkilenmediğinin sıklıkla sorulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Seyahat acentalarını ve tur operatörlerini temsil eden DRV'nin açıklamasında, "tatil planlarını değiştirmek ya da iptal etmek gibi taleplerin yok denecek kadar az olduğu" belirtildi. Operatörlerin, acil bir durum oluştuğunda hızlıca cevap verebilmek için yangın bölgelerindeki durumu yakınen takip ettikleri de vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!