XXL külotları bırakıp kaçmış

Güncelleme Tarihi:

XXL külotları bırakıp kaçmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 01:55

The Independent muhabiri Lloyd-Parry, Ladin'in bombardıman başlayınca terkettiği Gulam Dog'daki evini buldu. Gazeteci, Ladin'in olduğu sanılan XXL boxer külotu da hatıra olarak almış.

Usame bin Ladin'in boxer tipi, gri-siyah çizgili, pamuklu, hayli geniş külot giydiği ortaya çıktı. Ladin, iç çamaşırında Angelo Petrico markasını tercih etmiş.

Celalabad'dan bildiren İngiliz The Independent Gazetesi'nin muhabiri Richard Lloyd-Parry, Ladin'in 7 Ekim'deki Sonsuz Özgürlük Operasyonu'na kadar kaldığı bir evin banyosuna kurumak üzere asılmış külotlarıyla karşılaştı ve hatıra olarak sakladı.

Kentten 20 kilometre uzaklıktaki Gulam Dog Bölgesi'nde, etrafı yüksek, kerpiç duvarlarla çevrili, bahçeli evi gezen İngiliz gazeteci, çok zayıf olan Ladin'in ‘‘XXL(extra extra large)’’ boxer giymesinin şaşırtıcı olduğunu, ancak bunların koruma görevlilerine, oğullarına ya da danışmanlarına da ait olabileceğini yazdı.

BOMBARDIMANA KADAR GULAM DOG'DAYDI

Terkedilen evin bekçilerinden Ahmed Şah'ın anlattığına göre, Ladin en az bir karısı ve çocuklarıyla birlikte ABD bombardımanı başlayana kadar burada kalıyordu ve belki de 11 Eylül'de de bu evde gizleniyordu. Daha 11 gün önce Celalabad'da görüldüğü ve Taliban'ın Celalabad'dan çekilmesinden 24 saat önce bu evi terkettiği söyleniyor.

Ahmed Şah, ‘‘Burası Ladin'in üslerinden biriydi ve buraya ‘aileler' adını vermişlerdi. İlk kez Taliban gelmeden önce onu görmüştüm. Ailesini de getirdiğinden çok sayıda oda var. Korumaları ise evin önündeki camide kalırlardı’’ diyor.

SAKLANDIĞI EVDE PİNGPONG MASASI

Evde fırın olarak kullanılan bir köşede pide parçaları, bir başka köşede tozlanmış pingpong masasının yanında makineli tüfek cephaneliği bulunuyordu.

Duvarları, çoğunluğu İngilizce kitaplarla kaplı küçük odada disketler, boş negatif filmler vardı. Logaritma kitabı, Japon Havacılık Elektronik Endüstrisi’nin kataloğunun yanı sıra mayınlar için el kitabı vardı.

Bol bol makarna yiyor

Ladin’in terk ettiği evin odalarının çoğu tamamen boştu. Kalaşnikoflarla poz veren Ladin'in çocuklarının hatıra fotoğrafları bulundu.

Kadınlara ait olduğu tahmin edilen bir bölmede ise yemek kapları, kavanozlar, Hedge marka domates salçası, paket makarna göze çarpıyordu.

Celalabad'da Taliban komutanlarına ait başka evleri de gezen İngiliz gazeteci, aynı salçayı ve makarnaları gördüğünü, Ladin'in adamlarının özellikle makarnayla beslendiklerini yazıyor. Terk edilen evde, ilaç şişeleri, şırıngalar da dikkat çekiyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!