Washington Post’a yazdı! Biden: Rusya’ya karşı Avrupa’nın yanındayız

Güncelleme Tarihi:

Washington Post’a yazdı Biden: Rusya’ya karşı Avrupa’nın yanındayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2021 07:00

ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan Washington Post gazetesi için kaleme aldığı makalesinde Rusya Lideri Vladimir Putin ile yapacağı ilk yüz yüze görüşme öncesinde iki ülke ilişkilerin geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

16 Haziran’da İsviçre’nin Cenevre kentine gidecek olan Biden, burada Rusya Devlet Başkanı Putin ile de görüşecek. Bu tarihi zirve öncesi yayımlanan makalesinde Biden, ABD’nin Rusya’ya karşı Avrupalı ortaklarının yanında duracağı sözünü verdi. “Ukrayna’daki saldırgan tutumu başta olmak üzere Rusya’nın Avrupa’nın güvenliğine yönelik tehditleri karşısında birlikte duruyoruz” diyen Biden, ülkesinin demokratik değerleri savunmada “şüpheye yer bırakmayacak şekilde kararlı olacağını” ifade etti.

‘TEREDDÜDE DÜŞMEYECEĞİM’

Joe Biden yazısında şu ifadeleri kullandı: “Başkan Putin, gelecekteki yıkıcı eylemlere karşılık vermede tereddüte düşmeyeceğimi biliyor. Buluştuğumuzda, ABD, Avrupa ve benzer demokrasilerin insan hakları ve onurunu savunma yönündeki taahhüdünü yeniden vurgulayacağım.” Joe Biden her ne kadar ocak ayında göreve başlamasından sonra Putin için “katil” demiş olsa da her iki lider ilişkileri iyileştirmek istediklerini söylüyor. Putin, önceki gün yaptığı değerlendirmede, görüşmeden pozitif sonuçlar çıkmasını beklediğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!