Vuhan'daki partilerle ilgili olay yaratacak açıklamalar! 'Batı kıskançlığına son verip bizi örnek almalı'

Güncelleme Tarihi:

Vuhandaki partilerle ilgili olay yaratacak açıklamalar Batı kıskançlığına son verip bizi örnek almalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2021 12:42

Dünya ağır karantina şartlarıyla boğuşurken Vuhan halkının yeni yılı kutlamak için bir araya gelip partiler düzenlemesi, sokaklarda eğlenmesi tepki çekmişti. Vuhan’da kaydedilen görüntüleri eleştiren İngiliz basınına Çin’den şoke eden bir yanıt geldi. ‘Batılı ülkeler kıskanç ve düşmanca davranmak yerine koronavirüs salgınını kontrol etmeye odaklanmalıdır. Çin'in salgını kontrol altına almak için kullandığı yöntemleri örnek almalıdır’ denildi.

Haberin Devamı

Çin Komünist Partisi'nin İngilizce yayın organı Global Times gazetesi, yeni yılda da bu tip kutlamaların devam edeceğinin altını çizerek Batı'nın düşmanca saldırmak yerine 'örnek' alması gerektiğini yazdı.

Yazıda İngiltere'de yayın yapan Telegraph gazetesi yazarı Allison Pearson'ın Vuhan'daki kutlamaların fotoğrafını paylaştığı ve "Aşı olmadan Vuhan bunu nasıl başardı?" yazdığı, hatta kutlamaların birer sahte gösteri olabileceğini öne sürdüğü tweet'i örnek verildi.

Ancak bunun ters teptiği ve sosyal medya kullanıcılarının asıl İngiliz hükümetini yeterince sorumluluk almadığı için eleştirdiği vurgulanan yazıda bu görüşü dile getiren bazı tweet'lere de yer verildi: ‘İşleyen bir Test, Takip, İzolasyon sistemleri var ve maske takıyorlar. İstendiği zaman evde kaldılar ve hızlı hareket ettiler. Bizim ise virüsle mücadelede tek amacı dostlarını zengin etmek olan yetersiz bir hükümetimiz var.’

Haberin Devamı

Vuhan Üniversitesi patojen biyoloji bölümünden Yang Zhanqiu pazar günü Çin hükumetinin yayın organı İngilizce Global Times'a şunları söyledi: ‘Vuhan, nisan ayında ‘koronavirüsten arınmış’ bölge ilan edildi. Kış gelmesine rağmen Vuhan hala güvende.’

Yang ‘Bir gazeteci olarak Pearson, Vuhan'ın kutlamaları konusunda kıskanç ve düşmanca davranmak yerine, virüsün İngiltere’de yayılmasını kontrol altına almasına olmalıdır. Bunu Çin'in salgını kontrol etme konusundaki deneyimini vatandaşlara ve hükümete anlatarak yapabilir.’ ifadelerini kullandı.

Vuhan hakkında şehirde düzenlenen partileri detaylandıran yazıda "Vuhan'da daha fazla toplantı, kutlama yapılacak; Batı buna alışmalı" ifadeleri kullanıldı. İfadeler batı basınında geniş yankı uyandırdı.

Makalede, ‘2021 yılında Çin'de koronavirüsten en çok etkilenen şehir olan Vuhan'da Yeni Yıl kutlamaları, spor etkinlikleri ve canlı konserler gibi daha büyük toplantılar yapılacak ve dünya buna alışsa iyi olur.’ ifadelerine yer verildi.

Yazının sonunda ise Ağustos 2020'de Vuhan'daki büyük bir havuz partisine binlerce insanın katılmasının Batı ülkelerindeki birçok insanı şoke ettiği ve Vuhan'ın virüsten nasıl bu kadar çabuk kurtulduğuna inanamadıkları yazıldı.

Haberin Devamı

Çinli yetkililer, Vuhan'da koronavirüs salgınının başlangıcında yapılan hataları örtbas etmek ve bağımsız gazeteciliği baskı altına almakla suçlanıyor.

Dünyada Çin'li yetkililer tarafından açıklanan 83.418 vaka sayısı ve 4.634 resmi ölü sayısının doğruluğu hakkında ciddi şüpheler var.

Çin'in koronavirüs vakaları hakkında ‘dünyaya yalan söylediği’ ve imajını ‘korumak’ için gerçek bulaşma oranını gizlediği iddia ediliyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!