Viyana’da, ‘Teröre Lanet, Demokrasiye Davet’ mitingi

Güncelleme Tarihi:

Viyana’da, ‘Teröre Lanet, Demokrasiye Davet’ mitingi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 10:27

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, “Teröre Lanet, Demokrasiye Davet” mitingi düzenlendi. Sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Demokrasi Platformu tarafından Meclis binası önünde düzenlenen mitinge, soğuk hava koşullarına rağmen çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

İSTİKLAL Marşı ve Avusturya ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteride, meydanda 30 metrelik  dev Türk bayrağı açıldı. Göstericiler, “Teröre hayır”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Avrupa teröre destek verme”, “PKK=DEAŞ=Terör, Avusturya’da PKK desteğine hayır”, “Kalbimiz Türkiye ile” şeklinde Türkçe ve Almanca dövizler eşliğinde slogan attı.
Gösteride, Türkçe ve Almanca okunan basın açıklamasında, Avrupa ülkelerine seslenilerek, teröre karşı Türkiye’ye destek çağrısı yapıldı. Açıklamada, Türkiye’nin, Avrupa’yı ve tüm dünyaya hedef alan DEAŞ ile hem kendi topraklarında, hem de Suriye ve Irak’ta zorlu bir mücadele yürüttüğü belirtilerek, şöyle denildi:

Viyana’da, ‘Teröre Lanet, Demokrasiye Davet’ mitingi


‘AVRUPA DEĞERLERİNE TABAN TABANA ZIT’

“DEAŞ’ın İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Diyarbakır’da gerçekleştirdiği canlı bomba eylemlerinde yüzlerce masum insan hayatını kaybetti. Türkiye topraklarında PKK, Suriye’de PYD adıyla faaliyet gösteren terör örgütü, sadece son 16 ayda 320 sivili öldürmüş, 2 binden fazlasını da yaralamıştır. Aynı dönemde bu örgütün katlettiği güvenlik görevlilerinin sayısı da 785’tir. FETÖ denilen terör örgütü, geçtiğimiz 15 Temmuz’da başlattığı darbe girişimi sırasında 248 kişiyi öldürmüş, 2 bin 193 kişiyi yaralamıştır. Yine Türkiye, topraklarında 3 milyon Suriyeli ve Iraklı göçmeni yıllardır barındıran, bu ağır yükün maddi ve manevi bedellerini sırtlanan bir ülkedir. Böyle bir ülkenin terör örgütleriyle, teröristlerle yürüttüğü amansız mücadele yalnız bırakılması, hatta tam tersi bir yaklaşımla üzerine gidilmesi, Avrupa değerlerine taban tabana zıttır.”
Türküler ve marşlar eşliğinde yaklaşık üç saat süren gösteri olaysız sona erdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!