Ve Suudiler kabul etti: Malezya Başbakanı Rezak'a bağış yaptık

Güncelleme Tarihi:

Ve Suudiler kabul etti: Malezya Başbakanı Rezaka bağış yaptık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 15:03

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için İstanbul’da bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cübeyr, Riyad Yönetimi’nin Malezya Başbakanı Necip Rezak'a bağış yaptığını kabul etti.

Haberin Devamı

Bernama ajansının haberine göre; İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi için İstanbul'da bulunan Adil, Malezyalı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, hiçbir karşılık beklenmeden yapılan bir bağıştı. Malezya başsavcısı da konuyu araştırdı ve yasa dışı herhangi bir unsura rastlamadı. Bildiğimiz kadarıyla konu kapandı." ifadelerini kullandı.

Adil, zirve çerçevesinde Necip ile baş başa görüşme yapmıştı.

"The Wall Street Journal" gazetesi Malezya'da yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan devlete ait "1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB)" adlı yatırım şirketiyle ilgili soruşturmada yer alan belgelerin, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak Başbakan Necip'e ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığını gösterdiğini ileri sürmüştü.

Ve Suudiler kabul etti: Malezya Başbakanı Rezaka bağış yaptık


SOKAK GÖSTERİLERİ ÇIKMIŞTI


İddiaların ardından muhalifler, hükümet karşıtı gösteriler düzenlenmiş ancak Necip, "bağışların gizliliğini" neden göstererek sessiz kalmayı tercih etmişti. Necip, Meclis Yolsuzlukla Mücadele Komisyonuna verdiği ifadede, hesaplarına aktarılan paranın siyasi bağış olduğunu savunmuştu.

Başsavcılık ocak ayında yaptığı açıklamada, Başbakan Necip'in şahsi hesaplarındaki 681 milyon dolarının Suudi Kraliyet Ailesi'nin yaptığı kişisel bağış olduğunu belirtmişti.

Başsavcı Muhammed Apandi Ali, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun yaptığı soruşturmada, 2013'ün mart ve nisan aylarında Suudi Kraliyet Ailesi tarafından şahsi hesabına 681 milyon dolar yatırılan Başbakan Necip'in, hiçbir suç işlemediğinin ortaya çıktığını kaydetmişti.

Apandi, Suudi Ailesi'nin Necip'e neden bağış yaptığı ve paranın nereye harcandığı konusunda ise herhangi bir ayrıntı vermemişti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!