Vampir çıksın mı

Güncelleme Tarihi:

Vampir çıksın mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 22:45

Polonya’nın ‘Bytow Vampiri’ lakaplı ünlü seri katilinin hapis cezası bitiyor. 19 Haziran’da mahkeme katilin akıl hastanesine yatırılmasına ya da salıverilmesine karar verecek.

Haberin Devamı

POLONYA, “Bytow Vampiri” lakaplı katil Leszek Pekalski’yi (51) konuşuyor. Pekalski, ilk olarak 1992 yılında 40 yaşındaki bir kadına tecavüz etmekten iki yıl hapis cezası almıştı. Daha sonra ise 1984-1992 yılları arasında 12 kadını öldürmekle suçlandı. İlk sorgusunda 60 kişiyi öldürdüğünü itiraf etse de daha sonra bu ifadeyi polis zoruyla verdiğini, masum olduğunu iddia etti. 1996’da sadece bir kişiyi, 17 yaşındaki bir genç kızı öldürmekten 25 yıl hapis cezası aldı.

Mahkeme, polislerin delil olarak kullanılabilecek saç örneklerini soruşturma sırasında kaybetmeleri yüzünden Pekalski’yi diğer cinayetlerden suçlu bulamadı. Pekalski’nin bu yıl hapis cezası bitiyor. 19 Haziran’da görülecek davada ise mahkeme ‘Bytow Vampiri’nin ömrünün geri kalanında özgür olmasına ya da akıl hastanesine gitmesine karar verecek. Polonya’da halk şimdi mahkemenin kararını bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!