Uyurgezerim, Palme'yi öldürmüş olabilirim

Güncelleme Tarihi:

Uyurgezerim, Palmeyi öldürmüş olabilirim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

İsveç eski Başbakanı Olof Palme'ye yönelik suikastten yargılanıp beraat eden İsveçli Christer Pettersson, ‘Uyurgezerim, farkında olmadan Palme’yi öldürmüş olabilirim' dedi.

Olof Palme, 28 Şubat 1986 tarihinde Stockholm'de sinema çıkışı pusuya düşürülüp öldürülmüştü. Palme'nin eşi Lisbet'in görgü tanıklığı üzerine Christer Pettersson, yakalanıp 1989 yılında Palme cinayetiyle suçlanmış, ancak dört ay sonra delil yetersizliği yüzünden serbest bırakılmıştı.

Önceki akşam İsveç'te yayın yapan TV3 Televizyon kanalındaki bir programa katılan Pettersson, suikast gecesini tam olarak anımsamadığını söyledi. Suikast gecesi olay mahallinin yakınında görülen Pettersson, ‘Ben uyurgezerim. Cinayet silahını olaydan sonra Stockholm’de nehre atmış olabilirim' diye konuştu.

Olof Palme'nin ensesine sıkılan tek kurşunla öldürülmesinin üstünden 13 yıl geçmesine rağmen İsveç polisi suikasti aydınlatacak önemli bir ilerleme sağlayamadı. Saldırgan ya da saldırganların başına 6.25 milyon dolar ödül konması da bir katkıda bulunmadı, ne saldırgan ne de cinayette kullanılan 357 Magnum tabanca bulunabildi.

Pettersson'un açıklaması İsveç'te şüpheyle karşılandı. Çünkü alkol ve uyuşturucu bağımlısı olan Pettersson'un para almadan basına ya da televizyon programına çıkmadığını herkes biliyor. Jylland-Posten Gazetesi, TV3 Kanalı'nın neredeyse Pettersson'u maaşa bağladığını iddia ediyor. Rating alabilmek için daha fazla para verildiği için Pettersson'un ilk kez böyle birşeyi dile getirmiş olabileceği söyleniyor.

Olof Palme suikastiyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bölücü örgüt PKK'nın başı Abdullah Öcalan, PKK'ya aldığı tavır yüzünden Olof Palme'nin eşi Kesire Yıldırım'ın emriyle öldürüldüğünü iddia etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!