Ürküten akım: Annesinin Lolitası

Güncelleme Tarihi:

Ürküten akım: Annesinin Lolitası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2008 00:00

Anneler 'Anasının kuzusu, annesinin bir tanesi' diye severlerdi evlatlarını. Ama durum değişiyor. Anneler küçük kızlarını Lolita'ya dönüştürmek için yarışıyor. Dünyada yayılan bu ürkütücü akım artık Türkiye'de de görülüyor.

Haberin Devamı

Anne kurbanı Saşa Bennington

İngiltere bu küçük kızı konuşuyor. Saşa Bennington, henüz 11 yaşında ve ilk takma kirpiklerini 8 yaşında taktı. Makyaj malzemesi masrafı ayda 300 sterline (yaklaşık 600 YTL) ulaştı. Makyaj çantası yanında olmadan bir yere gitmiyor. Düzenli olarak manikür, pedikür yaptırıyor.

Çocuk mağazalarından giyinmiyor ve tavırlarıyla şaşırtıyor. "Büyümüş de küçülmüş" değil, gerçekten bir yetişkin kadın gibi yürüyor, oyundan hoşlanmıyor. Peki ya ailesi?

Onu bu duruma getiren zaten annesi. 31 yaşındaki annesi Jayne Bennington, kızını "Annesinin Lolitası" diye seviyor. Onu aslında bir Barbie bebeğe çevirmeye çalıştığını gururla anlatıyor. 

Jayne Bennington aslında tek değil. O, dünyada giderek yayılan bu garip ve aynı zamanda ürkütücü akımın temsilcilerinden sadece birisi. Küçük kızlarına, çocukluğu yaşatmamanın ne denli bir acımasızlık olduğunun farkında bile olmayan bu anneler çoğalıyor. Örnekleri Türkiye'de de görülüyor.

Küçücük kızlarını reklam yıldızı, dizi oyuncusu yapmak için onları elemeden elemeye, provadan provaya götüren anneler hiç de az değil. Çocuk psikolojisi uzmanları ise uyarıyor: Bu tarz yetiştirilmek, çocukların psikolojisi üzerinde yıkım yaratıyor. Çocukluğunu yaşayamayan, yetişkin gibi büyütülen kız çocuklarının ruhsal sağlığı tehlikede.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!