Ürdün, "Kral Abdullah, ABD'de Türkiye'yi suçladı" iddiasını yalanladı

Güncelleme Tarihi:

Ürdün, Kral Abdullah, ABDde Türkiyeyi suçladı iddiasını yalanladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 14:04

Londra merkezli Middle East Eye'ın (MEE), Ürdün Kralı Abdullah'ın ABD'de Türkiye'ye yönelik suçlamalarda bulunduğu iddiası yalanlandı. Ürdün Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed Mumuni, söz konusu iddiayı yalanlayarak, Türkiye ile Ürdün'ün ilişkilerinin karşılıklı saygı prensibine dayanan tarihi bir geçmişi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

MEE, Kral Abdullah'ın 11 Ocak tarihinde Washington'da ABD'li politikacılarla yaptığı görüşmede, "Teröristlerin Avrupa'ya gönderilmesi, Türkiye'nin bilinçli politikası" dediğini öne sürmüştü.

Ürdün Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed Mumuni, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Amman ziyareti öncessi söz konusu haberi yalanlayarak, Türkiye ile Ürdün'ün ilişkilerinin karşılıklı saygı prensibine dayanan tarihi bir geçmişi olduğunu belirtti. Mumuni, "Bu iddialar, iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemez" yorumunu yaptı.

Mumuni, "Asılsız gazete haberleri bu ilişkiyi etkileyemez. Bu tür haberler asgari mesleki profesyonellikten yoksundur" dedi.

Ürdün Enformasyon Bakanı bugün yaptığı bir açıklamada ayrıca, Başbakan Davutoğlu'nun Ürdün'e yapacağı ziyareti memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!