Uluslararası Kriz Grubu: HDP barajı geçemeseydi…

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Kriz Grubu: HDP barajı geçemeseydi…
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 00:22

Türkiye'deki seçimleri yorumlayan Uluslararası Kriz Grubu İletişim Direktörü ve eski Türkiye Direktörü Hugh Pope, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) barajı geçmesinin çarpıcı sonuçlarını olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Pope, “HDP'nin bu şekilde parlamentoya girmesi, Kürt sorununun çözümüne ilişkin barış süreci ve PKK direnişinin sonlanması için fantastik bir haber. HDP kaybetseydi, hayal kırıklığına uğramış milletvekilleri Diyarbakır'a gidip özerk bir parlamento ilan edebilirlerdi. Bunun da vahim sonuçları olabilirdi. PKK içindeki şahinler güçlenirdi" dedi.

HDP'nin Meclis'te "bağımsızlar grubu olarak değil de bir siyasi parti olarak" yer almasının, Kürt sorununun çözümü için siyasi bir yörüngenin oluşmasını sağlayacağını belirten Pope, "Şimdi net ve meşru bir Kürt muhatap var" ifadesini kullandı.

Pope, "Artık tartışma nerede sürerse sürsün; Meclis’te, bir Anayasa komisyonunda ya da akil insanlar toplantısında... Kesinlikle; anadilde eğitim, eşitlikçi Anayasa, adem-i merkeziyet, daha adil bir terör yasası, seçim barajının düşürülmesi gibi Kürt endişelerine yönelecektir. Yine de seçim kampanyası esnasında yapılan bombalı saldırılar ve eylemler, bize şiddetin yüzeye yakın olduğunu ve tüm bunların çok dikkatlice ele alınması gerektiğini hatırlatıyor" dedi.

Haberin Devamı

Seçim Sonuçları

Uluslararası Kriz Grubu: HDP barajı geçemeseydi…
DÜNYA SONUÇLARI BÖYLE DUYURUYOR

BAKMADAN GEÇME!