Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 19:58

UKRAYNA’da çatışmaları sona erdiren 12 Şubat Minsk Ateşkes Anlaşması sonrasında gerginlik yeniden yükseldi.

Haberin Devamı

Merkez Kiev yönetimi ile Rusya yanlısı ayrılıkçı milisler Donetsk bölgesindeki Marinki kasabası için savaşmaya başladı.

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi


Başta ABD yönetimi olmak üzere batılı devletler çatışmaların yeniden başlamasından Rusya’yı sorumlu tutarken, Moskova ise Ukrayna yönetiminin ağır silahları ilk kullanan taraf olduğunu öne sürdü. Rusya yanlısı ayrılıkçı Donetsk grubundan Eduard Basurin, 14 muhalif ile beş sivilin öldüğünü açıkladı.

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi


ABD, RUSYA’YI SUÇLADI

Haberin Devamı

Ukrayna’da savaşın yeniden başlamasından ABD yönetimi de endişelerini dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, doğrudan Rusya’yı suçlayarak, “Ateşkesin bozulmasından Rusya yönetimi ve Donetsk ayrılıkçıları sorumludur. Gerilimi Rus tarafı tırmandırmıştır” açıklamasında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ateşkesin bozulmasından Ukrayna’yı sorumlu tuttu. Lavrov, “Minsk anlaşmaları Kiev yönetiminin tavrı yüzünden tehdit altında. Ukrayna yönetimi Minsk görüşme masasında üzerine aldığı sorumluluklardan kaçmak için yeni savaşı bile göze alıyor” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da Rusya’nın Ukrayna doğusuna 9 bin asker konuşlandırdığını iddia ederek “Rusya ülkemizi işgal edebilir” diye konuştu.

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi


ASKERLER COŞKUYLA KARŞILANDI

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla girdikleri çatışmalardan dönen askerler, başkent Kiev yakınlarındaki Vasilkiv kentinde coşkuyla karşılandı.

Ukrayna'nın doğusunda süren çatışmalarda, terörle mücadele operasyonlarında yer alan hava kuvvetleri askeri taburu başkente döndü.

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi


Başkent yakınlarındaki Vasilkiv kentindeki bir askeri birlikte toplanan vatandaşlar ve asker yakınları, geri dönen askerleri kahraman gibi karşılayarak sevinç gösterisinde bulundu.

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi


Karşılama sırasında askerler Ukrayna geleneklerine göre kendilerine uzatılan ekmek ve tuzu tadıp, Ukrayna bayrağını oluşturan sarı ve mavi renkten çiçekleri aldılar. Askerler ve aileleri arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi


Doğudaki ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde halen çatışmalar devam ediyor. Taraflar, ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi


Donetsk yakınlarındaki Mariinka kasabasında dün ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında yoğun çatışmalar yaşanırken, Ukrayna makamları, Rusya'nın desteklediği ayrılıkçıların hükümetin kontrolündeki bölgelere saldırı başlattığını öne sürmüştü.

Ukraynada çatışmalar şiddetlendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!