Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu Paris’te toplandı... Türkiye’den barış vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu Paris’te toplandı... Türkiye’den barış vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2026 20:13

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu Ulusal Güvenlik Danışmanları Toplantısı’nda Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ve kalıcı barış yolları ele alındı. Toplantıya Türkiye adına Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç katıldı.

Haberin Devamı

Fransa’nın başkenti Paris’de Ukrayna Gönüllüler Koalisyonu Ulusal Güvenlik Danışmanları Toplantısı düzenlendi. Toplantıda Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç temsil etti.

Gönüllüler Koalisyonu ülkelerinin ulusal güvenlik danışmanları ile NATO Genel Sekreterliği heyetinin katıldığı toplantıda; Rusya-Ukrayna savaşındaki güncel gelişmeler ile kalıcı barış ve çözüm yollarına ilişkin kapsamlı istişarelerde bulunuldu.

Söz konusu toplantıda Büyükelçi Kılıç;Türkiye’nin, Rusya-Ukrayna savaşının adil, kalıcı ve kapsayıcı bir barış anlaşmasıyla en kısa sürede sona erdirilmesi gayesinde olduğunu ve bu minvalde diplomatik girişimlerini ve insani sorumluluklarını kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Ayrıca Büyükelçi Kılıç, toplantı akabinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Jared Kushner ve diğer mevkidaşlarıyla da bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!