Uday kılpayı kurtulmuş

Güncelleme Tarihi:

Uday kılpayı kurtulmuş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in büyük oğlu Uday'ı öldürmeye kalkan suikastçiler, İngiltere'de yayınlanan The Independent Gazetesi'ne suikast girişimini anlattılar. Suikastçilere göre son anda şoförle yerini değiştiren Uday, ölümden kılpayı kurtuldu.

Suikastçilerin ele başı İsmail Osman, üyesi olduğu el-Naddah adlı grubun ilk önce Uday'ı kaçırmayı planladığını, ancak sonra suikast düzenlemeye karar verdiğini açıkladı. Suikastçi Uday'a yönelik saldırıda yakın çevresinde görevli, amcası Saddam tarafından öldürülen Ra'ad el-Hazaa adlı bir kişinin de önemli rol oynadığını söyledi.

El-Hazaa, geçen 12 Aralık tarihinde Uday'ın bir partiye katılacağı haberini el-Naddah grubuna uçurarak saldırı için zemin hazırlamış. Saldırının dört kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirten İsmail Osman, ilk önce Uday sanarak şoföre ateş açtıklarını, sonra da Irak liderinin oğlunu kurşun yağmuruna tuttuklarını kaydetti. Uday Saddam'a saldırıda 14 kurşun isabet etmiş, 33 yaşındaki genç adam, uzun bir tedavi döneminden sonra ancak 9 Haziran tarihinde taburcu olabilmişti. Uday Saddam, saldırıda İran parmağı olduğunu iddia ediyor. Suikast girişiminin ardından işbirlikçileriyle Ürdün'e kaçan İsmail Osman'ın halen Avrupa'nın bir başkentinde yaşadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!