Üç paparazzi daha polise teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Üç paparazzi daha polise teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Prenses Diana ile Dodi el Fayed'in öldüğü kazayla ilgili soruşturmada sürpriz bir gelişme meydana geldi. Diana'nın içinde bulunduğu Mercedes'i takip eden gazetecilerin arasında yer alan üç serbest foto muhabiri önceki akşam Fransız polisine teslim oldu. Teslim olan paparazziler, kazadan sonra çektikleri kanlı fotoğrafları dünya basınına pazarlamaya çalıştıklarını itiraf ettiler. Paparazziler, fotoğraflara milyonlarca frank teklif edildiğini, ancak Diana'nın ölümünün kesinleşmesi üzerine resimleri satmaktan vazgeçtiklerini belirttiler.

Haklarında soruşturma açılan diğer altı gazeteci ölüme sebebiyet vermek ve kazazedelere yardım etmemekle suçlanıyor. Bu gazeteciler beş yıldan başlayan hapis cezalarına çarptırılabilecek.

SİPA'DA BASIN TOPLANTISI

Öte yandan haklarında soruşturma açılan fotoğrafçıların çalıştığı ajanslar dünya televizyonlarının özel röportaj isteğine cevap vermezken dünyanın ikinci büyük ajansı olan SİPA Press'in sahibi Gökşin Sipahioğlu susmanın suçalamları kabul etmek olacağını belirterek dün bir basın toplantısı düzenledi ve fotoğrafçılık mesleğini savundu. Başta CNN olmak üzere dünya çapındaki televizyonlar da Sipahioğlu ve ve serbest bırakılan fotoğrafçısı Niko ile röportaj yapmak için sıraya girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!