Üç başlıkta Donald Trump'ın kurultay konuşması

Güncelleme Tarihi:

Üç başlıkta Donald Trumpın kurultay konuşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 09:09

Yetmiş yaşındaki milyarder işadamı Donald Trump, Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi parti adaylığını kabul konuşmasında hem iç siyasete, hem de diplomasiye vurgu yaptı, 'ABD'nin sorunlarını sadece ben çözebilirim' dedi.

Haberin Devamı

Üç başlıkta Donald Trumpın kurultay konuşması

Demokrat rakibi Hillary Clinton ve Başkan Barack Obama'nın geride kalan 8 yıllık iktidar dönemine yüklenen Trump'ın mesajı "Amerika'yı tekrar büyük güç yapalım" idi.

ABD'de Kongre oturumlarını yayınlayan kamuya ait C-SPAN televizyon kanalı, 72 boyunca kürsüde kalan Trump'ın 1972'den bu yana yapılan en uzun adaylık kabul konuşmasını yaptığını belirtti.

Ancak konuşmada somut politika önerileri değil, Trump'ın başkanlık döneminde hayata geçirmek istediği yapının ana hatları ağırlıktaydı.

DIŞ POLİTİKA

Donald Trump "Başkan seçildiğim takdirde Demokratların uygulamaya çalışıp başarısız olduğu rejim değiştirme politikalarını ortadan kaldıracağım" dedi.

Haberin Devamı

Libya, Irak, Suriye ve Mısır'da uygulanan politikaların dünyayı daha tehlikeli bir hale getirdiğini söyleyerek, "Hillary Clinton Dışişleri Bakanı olduğunda IŞİD yoktu. Libya'ya müdahale ettiklerinde IŞİD yoktu" dedi.

Çin'in ekonomi politikalarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Trump, "Çin tarihin en büyük kur manipülasyonunu yaparak ticarette avantaj sağlıyor. Bunu durduracağız" dedi.

Trump ayrıca ABD'nin mevcut ticaret anlaşmalarını da gözden geçirerek ülke için daha avantajlı bir ticaret ortamı yaratacağını vadetti.

Trump ayrıca göçü kontrol altına alabilmek adına Meksika sınırına boydan boya bir duvar inşa edilmesi vaadini de yineledi.

Üç başlıkta Donald Trumpın kurultay konuşması

Donald Trump'ın kızı Ivanka da kurultayda bir konuşma yaptı ve babasının annelerin hayatını kolaylaştıracak politikaları hayata geçireceğini söyledi.

İÇ SİYASET

Trump kurultaydakilere seslenirken "Ben unutulmuş Amerikalıların sesiyim" dedi.

"Ülkemizi yeniden güvenli kılacağız, refahı ve barışı geri getireceğiz" diyen Trump, sözlerine "Cömert ve sıcakkanlı bir ülke olacağız. Ancak hukuku da her zaman gözeteceğiz" diyerek devam etti.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi partinin geleneksel duruşuna aykırı olarak LGBT toplumunu da selamladığını söyleyen Trump, LGBT haklarının korunması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Kurultay salonundan yükselen tezahüratlar üzerineyse "Bir Cumhuriyetçi olarak sizin bu desteğinizi duymak beni çok mutlu ediyor" dedi.

Üç başlıkta Donald Trumpın kurultay konuşması

Trump, başkan yardımcısı adayı Mike Pence ile birlikte partilileri selamladı.

GÜVENLİK VE SUÇ ORANI

Trump'ın vurgu yaptığı konulardan birisi de ülke genelindeki suç oranıydı.

"Bir hükümetin en temel görevi kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamaktır. Bunu başaramayan hiçbir hükümet iktidarı hak etmez" diyen Trump, başkan seçilmesi durumunda ülke genelindeki suç oranını düşüreceğini vaat etti.

Haberin Devamı

Trump sözlerine "Size tek bir mesajım var: Bugün ülkemizi sarmış olan suç ve şiddet çok yakında sonlanacak. 20 Ocak 2017'den itibaren güvenlik geri gelecek" diyerek devam etti.

Üç başlıkta Donald Trumpın kurultay konuşması
Trump'ın konuşmasının ardından sahneye yüzlerce balon atıldı.

Üç başlıkta Donald Trumpın kurultay konuşması


 

BAKMADAN GEÇME!