Twitter'dan Kovid-19 hamlesi: Yanlış bilgi paylaşımına ceza geliyor

Güncelleme Tarihi:

Twitterdan Kovid-19 hamlesi: Yanlış bilgi paylaşımına ceza geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 14:13

Koronavirüs salgınının başından beri virüs konusunda milyonlarca paylaşımın yapıldığı sosyal medya platformu Twitter'dan yanlış bilgi paylaşımını önleme hamlesi hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

Twitter, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı hakkında yanlış bilgiler içeren paylaşımlara "uyarı işareti" koyup ihtara uymayan hesapları kapatmak için "vuruş sistemi" uyguladığını duyurdu.

Sosyal medya platformu Twitter'dan yapılan açıklamada, Kovid-19 aşılarına ilişkin yanlış bilgi paylaşımlarını önlemek amacıyla yeni bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şirketin Kovid-19 aşısı hakkında toplumu yanlış bilgilendiren paylaşımlara karşı uyguladığı politikanın ihlal edilip edilmediğini değerlendirmek için kullanıcı görüşlerinden faydalanacağı bildirildi.

Twitterdan Kovid-19 hamlesi: Yanlış bilgi paylaşımına ceza geliyor
"Vuruş sistemi" olarak adlandırılan uygulamanın, hem gerçek kişi hem de otomasyon sistemi tarafından kullanılabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Kovid-19 aşılarına ilişkin yanlış bilgi paylaşımı yapıldığında, kullanıcının gönderisi üzerine "uyarı işareti" koyularak ihtar edileceği, ikinci uyarıda ise hesabın 12 saat süreyle kapatılacağı ifade edildi.

Yanlış içerikli paylaşımlarına devam eden hesapların 5 uyarıdan sonra kalıcı olarak kapatılacağı bildirildi.

Bu uygulamayla kuralları ihlal eden kişilerin disipline edilmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Twitter daha önce de Kovid-19'un nasıl yayıldığı ve maskelerin etkili olup olmadığına ilişkin yanlış bilgilerin paylaşılmasını durdurmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!