Türklere ırkçı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Türklere ırkçı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2008 11:04

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Anhalt Eyaleti'nde iki Türk, 4 aşırı sağcının saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Almanya'nın yabancılar açısından en tehlikeli bölgesi olan Saksonya Anhalt'ta dört neonazi, iki Türk'ü feci şekilde döverek hastanelik etti.

Naziler yakalanıp gözaltına alınırken, daha önce de yabancı düşmanı motifli suçlardan ötürü sabıkalı oldukları anlaşıldı.

Eyaletin başkenti Magdeburg'da yaşları 20, 23, 31 ve 41 olduğu açıklanan dört saldırgan Alman, iki Türk'e tramvayda saldırıp dövdü.

NEONAZİLER SABIKALI

Magdeburg polisinden yapılan açıklamada saldırganların daha önce de adam yaraladıkları için sabıkalarının bulunduğunu bildirilirken, 20 ve 23 yaşlarındaki iki saldırganın bu olaydan sonra bir yabancıyı daha dövdükleri kaydedildi. Bu kişinin de Nijeryalı olduğu ortaya çıktı.

Her iki olayın ardından da saldırganları tespit eden ve gözaltına alan polis, alkollü olan saldırganların daha önce de yabancı düşmanlığı motifli saldırılardan ötürü sabıkalarının olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Magdeburg Uyum Sorumlusu Susi Möbbeck, Saksonya Anhalt Eyaleti'nin yabancılar için tehlikeli bir bölge olduğunu belirtirken, "Geçtiğimiz yıl eyalette toplam 681 genç suçlu vardı. Bunların sadece 9'u yabancıydı. Ama durumun tersi olarak, yabancıların burada şiddete maruz kalması riski çok yüksek" dedi. Möbbeck, yabancı gençlerde şiddet eğiliminin yüksek olmadığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!