Türkiye'ye BM ve ABD'den eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye BM ve ABDden eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilci Yardımcısı Gustave Feissel, Türkiye ile KKTC arasında önceki gün imzalanan ve kısmi entegrasyon öngören Ortaklık Konseyi Anlaşması'nı kınadı. Rum radyosuna bir demeç veren Feissel ‘bu tür eylemlerin çözüm arayışlarına faydalı olmadığını' öne sürdü.

Feissel ‘Herkesin, Kıbrıs'ta ve dışarıda amacın, Kıbrıs sorununa iki bölgeli, iki toplumlu, federal bir çözüm bulmak olduğunu hatırlaması gerekir' dedi. Gustave Feissel, Kıbrıs konusundaki son gelişmeler hakkında BM Genel Sekreteri'ni bilgilendireceğini söyledi.

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jamie Rubin, Türkiye ile KKTC arasındaki entegrasyon açıklamasının, Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olmadığını düşündüklerini söyledi. Rubin bir Yunan gazetecinin sorusu üzerine, şu yanıtı verdi: ‘‘Sayın Denktaş ve Türk Dışişleri Bakanı'nın açıklamasını biliyoruz. Biz, BM'nin Kıbrıs sorununa çözüm bulunması yolundaki çabalarını kuvvetle destekliyoruz. Bu açıklamanın, sorunun çözümüne yardımcı olduğuna inanmıyoruz. BM'nin müzakereler sürecini baltalayıcı ya da Ada'nın kalıcı taksimine yönelik adımlar görmek istemiyoruz.''

Öte yandan Kıbrıs Rum yönetimi, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan anlaşmayı BM ve Güvenlik Konseyi daimi üyesi beş ülke nezdinde protesto etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!