Türkiye’ye kaçmak isterken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye kaçmak isterken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 01:35

CHARLIE Hebdo dergisine saldırı düzenleyen Kouachi kardeşlerle bağlantısı olduğu düşünülen Fritz-Joly Joachin isimli Fransız vatandaşının 1 Ocak’ta Kapıkule’nin karşısındaki Kaptan Andreevo sınır kapısından Türkiye’ye geçmek isterken yakalandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Savcı Darina Slavova, dün AFP ajansına yaptığı açıklamada, Haiti asıllı Fransa vatandaşı Fritz-Joly Joachin’in (29), ülkesinden ayrılmadan önce 30 Aralık’ta, kardeşlerden Cherif Kouachi ile birden fazla kez temasa geçtiğinin tespit edildiğini söyledi. Joachin’in üç yaşındaki oğluyla Türkiye’ye kaçmaya çalıştığı belirtildi. Joachin hakkında, daha önce de oğlunu kaçırdığı iddiasıyla eşi tarafından yapılan ihbar sebebiyle uluslararası yakalama kararı çıkarılmıştı. Bulgar yetkililer, teröristlerle bağlantısının tespit edilmesinin ardından Paris’teki bir mahkemenin Joachin için çıkardığı ikinci yakalama kararına da ulaştılar.

Türkiye’ye kaçmak isterken yakalandı

Haberin Devamı

İSTANBUL’A TATİLE GİDİYORMUŞ

Presa gazetesinin haberine göre Joachin, önceki gün verdiği ifadesinde İstanbul’a sadece oğlu ve sevgilisiyle tatil yapmak için gitmeyi planladığını söyleyerek “Müslümanım, radikal ya da terörist değilim” dedi. Bulgar basınına konuşan eşi ise Joachin’in 15 yıl önce Müslüman olduğunu, iki yıl önce ise radikalleştiğini söyleyerek, “Oğlumu cihat eğitimi alsın diye Suriye’ye götürmeyi planlıyordu” dedi.

Türkiye’ye kaçmak isterken yakalandı

KATLİAM SİLAHLARI YURT DIŞINDAN

Fransız polisi geçen hafta 17 kişinin öldüğü terör saldırılarında kullanılan silahların yurt dışından getirildiğini, bunun da üç silahlı adam ve onların bağlı olduğu hücrenin dışarıdan finanse edildiğini gösterdiğini söyledi. Fransa polis sendikası üyesi Christophe Crepin, örgütlü bir çetenin sözkonusu olduğunu belirtirken silahların nereden geldiği konusunda bir açıklama yapmadı.

Türkiye’ye kaçmak isterken yakalandı

BAKMADAN GEÇME!