"Türkiye ve ÖSO dışında güç istemiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ve ÖSO dışında güç istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2019 08:30

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Fırat’ın doğusunda oluşturulması planlanan güvenli bölgeye Rus askeri polis güçlerinin yerleştirilebileceğini söylemesi, Ankara’nın destek verdiği ılımlı muhalif güçler arasında rahatsızlık yarattı.

Haberin Devamı

Muhalif temsilciler, Rusya ismini zikretmeden Fırat’ın doğusunda Türkiye dışında herhangi bir yabancı güç istemedikleri mesajını verdi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Abdurrahman Mustafa, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

KARMAŞIK HALE GETİRİYOR

“Suriye’nin Türkiye ile olan tüm sınır hattında Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, gerçek bölge halkının can güvenliği ve huzuru için yeterli olacaktır. Yabancı güçlerin girmesi, konuşlanması durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Türkiye’nin ve ÖSO’nun olduğu yerlerde halkın yaşamı geçmişe göre çok daha iyi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Fırat’ın doğusundaki güvenli bölge Türkiye’nin denetiminde olmalı’ görüşüne tam destek veriyoruz.”

Türk kaynaklar da konuyla ilgili teknik düzeyde görüşmelerin devam ettiğini ancak bölgenin mevcut durumunda şu an için bir değişiklik olmadığı bilgisini paylaşmakla yetindi. Bir yetkili, “Söylemler var ama arazide değişen bir şey yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!