Türkiye ile KKTC Ortaklık Konseyi Anlaşması imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile KKTC Ortaklık Konseyi Anlaşması imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında, ekonomik ve mali bütünleşme, güvenlik, savunma ve dış politikada ortaklık konularında kısmi bütünleşmenin sağlanması hedeflerine uygun olarak bir Ortaklık Konseyi kurulmasına ilişkin anlaşma Lefkoşa'da imzalandı.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile KKTC Dışişleri ve Savunma Bakanı Taner Etkin arasında imzalanan anlaşma, 20 Ocak 1997 Ortak Deklarasyonu ve 20 Temmuz 1997 tarihli Ortak Açıklama da belirtilen konuların hayata geçirilmesine yönelik önemli bir adım niteliği taşıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, anlaşmayı ‘‘tarihi bir karar'' olarak niteleyerek, İsmail Cem'in ziyareti sonucunda imzalanan anlaşma nedeniyle tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi.

Anlaşmanın öneminin kendileri için çok büyük olduğunu vurgulayan Denktaş, iki ülke heyetleri arasında yapılan görüşmede, Türkiye ile her konuda fikir birliği içinde bulunulduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem de, Ortaklık Konseyi'nin oluşumunu çok önemsediklerini belirterek, Montreux yolculuğu öncesi Cumhurbaşkanı Denktaş'a, ‘‘Türkiye'nin saygı ve güvenini'' getirdiklerini söyledi.

Cem, anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğini vurgulayarak bölge barışına katkı sağlayacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!