Türk-Yunan anlaşmazlığına büyümesin diye müdahale ettik

Güncelleme Tarihi:

Türk-Yunan anlaşmazlığına büyümesin diye müdahale ettik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, dünya çapında bir soruna yol açmaması için Türk-Yunan anlaşmazlığına ve Kıbrıs'a müdahale ettiklerini söyledi.

Nebraska'da dış politika ağırlıklı bir konuşma yapan Clinton, görev süresinde, ağırlık verdiği konuları ve yeni başkan öğütlerini dile getirdi. Clinton, bu çerçevede, ‘yerel çatışmalar, zamanında önlenmezse dünya çapında başağrısına yol açabilir. İşte bu yüzden, Kıbrıs sorunu ve Türk-Yunan, Hindistan-Pakistan, Etiyopya-Eritre sorunları gibi yerel meselelerde hep durum kontrolden çıkmadan barış için çalıştık. Bundan sonra böyle yapılması gerekiyor’ dedi.

Clinton, Soğuk Savaş'ın sona ermesinin ardından NATO'nun öneminin halen sürdüğünü ve ABD'nin, bu çerçevede Avrupa'ya karşı yükümlülüklerini yerine getirmekten geri kalmaması gerektiğini söyledi. ABD'nin Avrupa'dan çekilmemesi gerektiğini ifade eden Clinton, bu sözleriyle, Cumhuriyetçi George W. Bush'u üstü kapalı şekilde eleştirmiş oldu.

Bu arada Hollywood'tan ve özel sektörden iş teklifi alan ABD Başkanı Bill Clinton'ın Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra tıpkı eski başkanlardan Jimmy Carter gibi arabuluculuk görevi üstlenerek, dünya politikasında rol almak istediği açıklık kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!