Türk tasarımcılar Harvey Nichols’da

Güncelleme Tarihi:

Türk tasarımcılar Harvey Nichols’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 11:29

Ünlü İngiliz perakende zinciri Harvey Nichols’ın İstanbul’daki mağazasının açılışının 10’uncu yılı nedeniyle 11 Türk tasarımcısının kot kumaşından yaptığı koleksiyondan oluşan ‘Jeanious Turks’ adlı sergi, Londra’nın Kensington bölgesindeki ana mağazada ünlülerin katılımıyla açıldı.

Haberin Devamı

HARVEY Nichols’ın iki mağasını Türkiye’de işleten Demsa Grubu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen açılışa, Kraliyet Ailesi’nin tanınmış üyelerinden Kent Prensesi Michael, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Elçi Müsteşar Güçlü Cem Işık ve eşi, Müsteşar Sercan Evcin, Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu, Demsa Holding’in kurucusu ve Demet Sabancı’nın eşi Cengiz Çetindoğan, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, eşi Yasemin Kahraman, Galatasaray’ın ve Milli Takımın eski oyuncusu Tugay Kerimoğlu’nun eşi Etkin Kerimoğlu, İngiliz eski milli futbolcu Emile Heskey, Prof. Deniz Arıboğan, İngiltere’de yaşayan ünlü modacılar Bora Aksu, Zeynep Kartal, Serap Pollard, Harvey Nichols’un Grup CEO’su Stacey Cartwright, Türkiye Genel Müdürü Simge Telman, aralarında Revna Demirören, Neslişah Düzyatan, Can-Selda Elgiz, Arzu Akkemik, Berna Tuğlular, Ali Güreli, Şule Arınç, Ahmet İplikçi gibi Türkiye’den gelen çok sayıda tanınmış isim katıldı.

Haberin Devamı

PRENSESE NAZAR DEĞMESİN HEDİYESİ

Kraliyet ailesinin önde gelen üyelerinden ve 50’ye yakın yardım kuruluşuna destek veren 71 yaşındaki Kent Prensesi Michael, sergideki tasarımları izleyerek, modacılarla tanışıp, bilgi aldı. Çeşitli defalar Türkiye’ye gelen Prenses, Büyükelçi Bilgiç ve eşi ile de uzun süre sohbet etti. Mücevher tasarımcısı Nida Bulut, nazardan korunması için Prenses Michael’e mavi ipte nazar boncuklu bileklik takdim etti. Prenses, hayatının en anlamlı hediyesi olduğunu belirterek, teşekkür etti. Türk tasarımcılar Selma Çilek, Nida Bulut, Gökay Gündoğdu, Ayşe Ege (Dice Kayek), Mehtap Elaidi ve Gül Ağış’ın katıldığı sergide, 11 tasarımcının kot kumaşından yaptığı çeşitli kıyafetler yer aldı. Demsa Grup Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, mağazanın İstanbul’daki 10’uncu yıl kutlaması ardından, 11 başarılı Türk tasarımcı “Çiğdem Malkoç, Dice Kayek, Ezra_Tuba, Kia Ora, Oopscool, Selma Çilek, Log Van Siga, Mehtap Elaidi, Nida Bulut, T.A.G.G ve VSP”nin yer aldığı serginin, 9 Ekim’e kadar Londra’da süreceğini belirtti.

Haberin Devamı

DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ

Demet Sabancı Çetindoğan, yıllardır Türkiye’yi çeşitli projelerle uluslararası alanda tanıtmaya çalıştığını, ‘Jeanious Turks’ projesinin de Demsa’nıın sosyal sorumluluk projesi kapsamında bulunduğunu kaydetti, “Amacımız, Türkiye’yi çağdaş bir marka olarak yaratıcılığımız ve yeniliklerimizle uluslararası alanda tanıtmak. Türkiye yıllarca fason üretim alanında anıldı. Şimdi kendi markaları, tasarımlarıyla dünyaya adını duyurabilecek alt yapıya sahip. Bugün bu sergi ile bunu göstermeye çalışıyoruz. Harvey Nichols’un Londra’dan İstanbul’a 10 yıl önceki yolculuğu, Jeanious Turks projesine ilham olmuştur. Beş gün boyunca tasarımcılarımızın eserlerini Londra’daki modaseverlere sunacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!