Türk gençlerinin projesi dünya üniversitelerinde okutulacak

Güncelleme Tarihi:

Türk gençlerinin projesi dünya üniversitelerinde okutulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 16:49

Giresunlu Yerli ailesinin sahibi olduğu Crytek yazılım şirketinin geliştirdiği ‘VR First’ teknolojisi, dünyada 200’den fazla üniversitede öğretilecek.

Haberin Devamı

Köln’de devam eden Gamescom Fuarı’na katılan Avni Yerli, lansmanını ocak ayında Türkiye’de yaptıkları ‘VR First’ isimli projeye beklediklerinden daha fazla ilgi olduğunu söyledi. Yerli, “İnteraktif oyun sektörünün geleceği sanal gerçeklik (VR) teknolojisinden geçiyor” dedi.

VR teknolojisinin pazar payının 3-4 yıl içinde 20 milyar dolara ulaşmasını beklendiklerini belirten Yerli, bu teknolojinin gelecek 10 yıla damgasını vuracağını söyledi:

TÜM ÜNİVERSİTELERE DAĞITMAK İSTİYORUZ

“Sanal gerçekliğin en son teknolojisini kullanıyoruz. Kullandığımız bu teknolojiyi dünyadaki birçok üniversite ve akademi ile paylaşmaya karar verdik. Şirketin sanal gerçeklik teknolojisi dünyada 40 üniversite tarafından kullanılıyor. Bu ağa yaklaşık 400 kuruluş katıldı. Dünyadan 200 üniversite bu projeye katılmak için başvuru yaptı ve bu teknoloji hakkında 10 binden fazla öğrenci eğitim alacak. Bu projedeki amacımız, dünyada bu alanda eğitim gören yenilikçi fikirlere sahip öğrencilerin, son teknoloji ve donanımla eğitimlerini gerçekleştirmek. Format olarak biz bu teknolojiyi tüm üniversitelere dağıtmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA ÖDÜL ALDILAR

Bu yıl Gamescom fuarında sanal gerçeklik teknolojisiyle yaptıkları iki yeni oyunu tanıttıklarını belirten Yerli, “Firma olarak 1999 yılında kurulduk. Bu kısa sürede çok iş başardık. Yaptığımız işler ve ekibimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan Giresunlu Avni, Cevat ve Faruk Yerli kardeşlerin sahibi olduğu ve dünyada 8 stüdyoda faaliyet gösteren interaktif oyun yazılım şirketi Crytek, şimdiye kadar uluslararası alanda çok sayıda önemli ödüle layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!