Türk düzensiz göçmenler ABD’ye Teksas’tan giriyor

Güncelleme Tarihi:

Türk düzensiz göçmenler ABD’ye Teksas’tan giriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2022 07:00

ABD’ye kaçak yollarla girmeye çalışan Türklerin Meksika’ya gelerek ABD’nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentinden ülkeye giriş yapmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

2022 yılının ilk 6 ayında, 8 bin 785 Türk vatandaşının El Paso’dan ABD’ye giriş yaptığı belirlendi. Amerikalı “NewsNation” adlı haber sitesi, son yıllarda Türkiye’den ABD’ye gelen göçmenlerin sayısında büyük bir artış yaşandığına dikkat çekti. Haberde, 2022’de ABD’nin güney sınırından ülkeye yasadışı yollardan girerek göçmenlik başvurusunda bulunan kişi sayısının 8 bin 992 olduğu, bunların 8 bin 785’inin El Paso şehri sınırından giriş yaptığı bildirildi.

SAYI ARTIŞ GÖSTERDİ

Genellikle Meksika, Guatemala, Venezuela ve Honduras gibi Orta Amerika ülke vatandaşlarının kullandığı sınırda, Türk vatandaşlarının sayısının geçen yıldan bu yana büyük artış gösterdiğine dikkat çekildi. 2021 yılında El Paso sınırından 1409 Türk vatandaşının geçtiği kaydedilirken, ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu verilerine göre, Kanada sınırı da dahil geçen yıl bu sayı 4 bin 500 olarak kaydedildi. Türkiye’ye vize uygulamayan Türk vatandaşlarının Meksika’da önce başkent Mexico City’e uçtuğu, uzun bir otobüs yolculuğunun ardından El Paso sınırına geldiği, oradan da sınır duvarı olmayan araziden yürüyerek ABD’ye geçtikleri belirtildi. Sınırı geçtikten sonra reddedilme endişesiyle göçmenlik başvurusu yapmayan Türklerin sayısının da en az başvuru yapanlar kadar olduğuna dikkat çekildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!