Türk dostu Kouchner gitti ilk kadın bakan geldi

Güncelleme Tarihi:

Türk dostu Kouchner gitti ilk kadın bakan geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 00:00

Ülke içerisinde popülaritesi yüzde 30’lara kadar düşen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, kurduğu yeni kabinesinde sağ kanattan üyelere ağırlık verdi.

Haberin Devamı

Türkiye dostu olarak bilinen iki bakandan Bernard Kouchner’in Dışişleri Bakanlığı son buldu, AB’den sorumlu Devlet Bakanı Pierre Lellouche da dış ticaretten sorumlu bakanlığa kaydırıldı. Sarkozy, kendisinden daha popüler olan François Fillon’u, önceki gün yaptığı kabine değişikliğinde yeniden Başbakan olarak atamak zorunda kaldı.
Kabine’de ilk çift
Cumhurbaşkanın, 2007 yılında soldan transfer ettiği Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’in koltuğuna, daha önce Savunma ve Adalet bakanlıkları yapan “MAM” lakaplı 64 yaşındaki kıdemli siyasetçi Michelle Alliot-Marie getirildi. Ülkenin ilk kadın Dışişleri Bakanı olan Alliot Marie’nin hayat arkadaşı Patrick Ollier ise yeni kabinede Parlamentodan Sorumlu bakan olarak yer aldı. Böylece Fransa tarihinde ilk defa bir çift aynı anda hükümette görev yapacak. 37 olan bakan sayısını 30’a indiren Sarkozy, ülkede büyük tartışmalara yol açan Milli Kimlik Bakanlığını da kaldırdı. Sarkozy, sağın ağır topu Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe’yi Savunma Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’na ise merkez sağ kanattan Michel Mercier’i atadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!