Türk Dışişleri: Rusya, Suriye'de 60'dan fazla sivili öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Türk Dışişleri: Rusya, Suriyede 60dan fazla sivili öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 12:31

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye sınırındaki Suriye kenti İdlib'de Rus uçaklarının bir hastane ve camiye yaptığı saldırılarda 60'dan fazla sivilin öldüğünü belirtti. Reuters'ın haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı ise İdlib'de hava saldırısı düzenlemediğini savundu. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da bir açıklama yaparak, Türkiye'yi eleştirdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Türk Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki saldırılarla ilgili açıklama yaparak, "Suriye’de siyasi bir çözümü ve Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı’nı savunduğunu söyleyen Rusya Federasyonu’nun, bu ilkeleri pervasızca ayaklar altına almakta olduğu açıktır. Rejim ve Rusya Federasyonu’nun, tarih ve maşeri vicdan önünde hiçbir savunmanın aklayamayacağı ölçüdeki bu suçları karşısında uluslararası camianın üzerine düşeni daha fazla gecikmeden yerine getirmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

DHA'nın haberine göre, Dışişleri’nden yapılan yazılı açıklamada, Rus uçakları tarafından İdlib Ulusal Hastanesi, Abrar Camii ve diğer sivil hedeflere yapıldığı bildirilen saldırılar kınanarak, şöyle denildi:

"Rejim ve Rusya Federasyonu’nun Suriye’de işlemekte olduğu suçlara bugün sabaha karşı bir yenisi daha eklenmiştir. İdlib Ulusal Hastanesi, Abrar Camii ve diğer sivil hedeflere RF uçaklarınca yapıldığı bildirilen saldırılarda ilk belirlemelere göre 60’ın üzerinde sivil hayatını kaybetmiştir. Yaralı sayısının 200'e yaklaştığı tahmin edilmektedir. Şiddetle kınadığımız, derin infial uyandıran bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Suriye’de siyasi bir çözümü ve Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı’nı savunduğunu söyleyen Rusya Federasyonu’nun, bu ilkeleri pervasızca ayaklar altına almakta olduğu açıktır. Rejim ve Rusya Federasyonu’nun, tarih ve maşeri vicdan önünde hiçbir savunmanın aklayamayacağı ölçüdeki bu suçları karşısında uluslararası camianın üzerine düşeni daha fazla gecikmeden yerine getirmesini bekliyoruz."

Haberin Devamı

Türk Dışişleri: Rusya, Suriyede 60dan fazla sivili öldürdü

RUSYA REDDETTİ

Uluslararası basında çıkan haberlerin ve Türkiye'nin açıklamasının ardından Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rus uçakları İdlib bölgesinde hava saldırılarını bir kenara bırakın, herhangi bir muharebe görevi bile gerçekleştirmediler" iddiasında bulundu.

RUSYA'DAN 'TÜRKİYE' AÇIKLAMASI

Öte yandan Reuters'ın RİA ajansından aktardığı habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Irak'taki faaliyetlerinin "kabul edilemez" olduğunu belirtti. Lavrov'un ayrıca Türkiye'nin Irak'taki askerlerini çekmesi için çağrıda bulunduğu bildirildi.

Lavrov, "(Türk askerlerinin Irak'ta bulunması) Hiçbir şekilde kabul edilemez bir durum. Prensip olarak bana göre Türklerin yaptıkları Batılı ortaklarımız tarafından çok daha fazla dikkat edilmeyi hak ediyor" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!