Türk askerleri Hollywood filmine ilham verdi

Güncelleme Tarihi:

Türk askerleri Hollywood filmine ilham verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 12:53

Mumya, Mumya’nın Dönüşü gibi yüksek bütçeli filmlerden tanıdığımız yönetmen Stephen Sommers, yine yüksek bütçeli bir filmde, 170 milyon dolarlık bütçeli G.I.JOE: Kobra’nın Yükselişi’nde, Türk askerlerinden ilham aldı.

Haberin Devamı

Türk askerinin üstün gücü, zorluklarla mücadelesi ve yılmayan savaşcı ruhu, dünyaya nam saldı salmasına ama bu yetmedi, şimdi de Hollywood’un milyon dolarlık filmlerine ilham kaynağı oldu.

Adını bir zamanların çizgi romanından alan G.I.JOE, yeni filminde sinemaseverleri bambaşka bir dünyaya götürüyor.: Transformers’daki ortak çalışmaları ile dünya çapında bir gişe başarısı sağlayan Paramount Pictures ve Harbro, macera aksiyon filmi G.I.JOE: Kobra’nın Yükselişi’nde, seyircinin daha önce görmediği bir dünya yaratıyor. Next generation-Gelecek nesil kıyafetlerin kullanıldığı bu dünyanın en büyük silahı ise, herşeyi yiyebilen ve akıl almaz objelere dönüşebilen nano böcekler..

Yönetmen Stephen Sommers’in yakın arkadaşı olan ve Mumya, Mumya’nın Dönüşü’nde oynayan ünlü aktör   Adewale Akinnuoye-Agbaje, Sommers’in ününü duyduğu Türk askerlerinin yenilmez cesaretinin etkisinde kaldığını itiraf etti.

Haberin Devamı

Çocukluğundan beri James Bond filmlerinin hayranı olan Stephen Sommers’in yönetmenliğini yaptığı filmin Londra galasında biraraya geldiğimiz oyuncu Agbaje, şimdilerde Hollywood’da yaygın olan Türkiye tatillerinden de bahsetti. Hollywood yıldızlarının ya film çekimi ya festival ya da tatil için Türkiye’ye geldiğini söyleyen ünlü oyuncu, sıra bende dedi.

Filmine çok güvenen yönetmen Stephen Sommers, sinemaseverleri, bambaşka bir dünyaya götüreceklerini belirtip  G.I.JOE için şunları söyledi: ‘ Kobra’nın Yükselişi’nde seyircinin daha önce hiçbir filmde görmediği bir şey yapmak istedim. Yani eşi benzeri olmayan bir konsept. Sonra, aktif hale dönüşünce her şeyi yiyebilen çok etkili savaş silahları olacak nano böcek konsepti doğdu. Daha önceki yıllarda sinematografi açısından Eiffel Kulesi’ni yerle bir etmek mümkün değildi. Artık, teknoloji sayesinde yönetmenlerinde elindeki imkanlar değişti. Bu da gerçekten etkileyici. Mumya ve Mumya’nın Dönüşü’nden sonra bu hikayeden de çok etkilendim. Aslında çizgi roman tarzında yazılan G.I.JOE’nun en sevdiğim yanı karakterlerin birbirinden farklı olması ve hiçbir karakterin ölmemesi. Yani başka hikayelerdeki gibi merkez 2-3 karaktere bağlı kalmıyorsunuz. Hepsi birbirinden renkli karakterlerin hikayeleri, kullandıkları silahlar çok farklı. Seyirci bunu çok sevecek’.

Haberin Devamı

Seçkin ajanlardan oluşan G.I.JOE savaşcıları Mısır’ın çöllerinden, Kuzey Kutbu’nun buzullarının altındaki sulara, Paris’in kalabalık sokaklarına varana kadar dünyanın dört bir yanında en gelişmiş casusluk ve askeri ekipmanları kullanarak kötülerle mücadele ediyor.  Bu mücadelede kimler yok ki. Dennis Quaid, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Channing Tatum, Malon Wayens’in yanı sıra  İngiliz asıllı aktris Sienna Miller, Rachel Nichols ve podyumlardan tanıdığımız bir başka güzel Karolina Kurkova, usta birer ajan rolünde.
 
Next Generation-Gelecek Nesil kıyafetler hayal değil

G.I.JOE: Kobra’nın Yükselişi filminin tüm teknolojik dünyasının en ilgi çeken yanlarından biri de kuşkusuz Next Generation tasarımlar. Filmin Kostüm Tasarımcısı Ellen Mirojnick,  ‘ James Bond filmini ilk defa seyrediyormuşsunuz gibi bir etki yapmak istedik. Birisi elinize10 yıl önce iPhone verse kimse inanmazdı. İşte bu kaygıdan yola çıkarak askeri kıyafetleri inceledik ve teknolojiyle nasıl birleştirebiliriz’ diye düşündük diyor. G.I.JOE’nun  unutulmaz, akıllı kreasyonları yani  kullanıcıya metrelerce yükseklikten atlama kolaylığı sağlayan, bedeninizi sardığı andan itibaren sizi adeta koruyan bu ilginç kıyafetler de böyle doğmuş.

Haberin Devamı

Delta-6 Accelerator Suit isimli ikonik kıyafetler, birbirinden seçkin ajanların hayatda kalmasını da sağlıyor.

Kimbilir, belki gelecekte askerlerin bu tür kıyafetler içinde olduğunu da göreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!