Turistik uzay yolculuğu için yeni adım

Güncelleme Tarihi:

Turistik uzay yolculuğu için yeni adım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 17:22

Virgin Galactic şirketi, turistleri uzaya taşımakta kullanılacak yeni bir uzay aracını tanıttı.

Haberin Devamı

İngiliz milyarder Richard Branson’a ait olan şirketin son turistik uzay aracı tasarımı, yaklaşık 18 ay önce Güney California üzerinde yapılan deneme seferinde havada parçalanmış ve korkunç kazada aracın pilotlarından biri hayatını kaybetmişti.

California’da yaşanan kaza Branson’ın uzaya turistik sefer düzenleme hayaline büyük bir zarar vermiş ve bazı uzmanların bu tip yolculukların yakın gelecekte gerçekleştirilmesinin imkansız olduğunu iddia etmesine neden olmuştu.

BASINA TANITILDI

Virgin Galactic yetkilileri; “SpaceShipTwo” adını verdikleri yeni uzay aracını Los Angeles’ın 100 mil kadar uzağındaki Mojave çöl üssünde basına tanıtırken, turistik uzay seferlerinin gerçekleşeceği konusunda umutlu olduklarını dile getirdi.

TARİH VERİLMEDİ

Yetkililer yaptığı açıklamada; ilk yolcularını uzaya taşımadan önce aşmaları gereken bir çok engel olduğunu ve yeni uzay aracının hizmete girmeden önce bir çok testten geçirilmesi gerektiğini söylerken, SpaceShipTwo’nun ilk yolcularını ne zaman ağırlayacağı ile ilgili net bir tarih vermedi.

Virgin Galactic konu ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında, “Yolcularımızı güvenle uzaya taşıyabileceğimize emin olduğumuzda uçuşları başlatacağız. Biz, uzaya çıkmak için ödeme yapan ilk müşterilerimizin sayısının daha şimdiden tarih boyunca uzaya çıkmış tüm insanların sayısından yüksek olması bizi çok onurlandırıyor” dedi.

ÜNLÜLERDEN YOĞUN İLGİ

SpaceShitTwo ile uzaya çıkmayı planlayan ilk uzay turistleri arasında Angelina Jolie, Tom Hanks, Justin Bieber ve Stephen Hawking gibi ünlü isimler de bulunuyor.

2014 yılında Virgin Galactic’in deneme uçuşunun kazayla sonuçlanmasının ardından ilk uçuşta yer almak üzere şimdiden ödeme yapmış olan bir çok 'uzay turisti' paralarını geri istemişti. Branson ve üç çocuğunun da SpaceShipTwo’nun ilk yolculuğunda hazır bulunması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!