Tüm Avrupa, Afrikalı olacak

Güncelleme Tarihi:

Tüm Avrupa, Afrikalı olacak
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 12, 2003 12:14

Alman Bild gazetesi bir aydır süren aşırı sıcaklar devam ederse yakında herkesin Afrikalı olacağını yazdı. Bild haberinde ünlülerin esmer fotoğraflarını da yayınladı.

Haberin Devamı

Alman Bild gazetesi, ''Hepimiz Afrikalı mı olacağız'' baÅŸlığıyla birinci sayfada verdiÄŸi haberde, tanınmış politikacı ve sanatçıların kararmış yüzlerinin fotoÄŸraflarına yer verdi.Â

Haberde, BaÅŸbakan Gerhard Schröder'e ''GüneÅŸ BaÅŸbakanı'', Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel BaÅŸkanı Angela Merkel'e''Angola Merkel'', Modern Talking grubunun solisti Dieter Bohlen'e ''Botswana Bohlen'' ve tanınmış sunucu Thomas Gottschalk'a da ''Ghana Gottschalk'' yakıştırmaları yapıldı.Â

Gazetenin haberinde, uzmanların görüşüne göre, Almanya'daki aşırı sıcakların insanların davranışlarını ve alışkanlıklarını deÄŸiÅŸtireceÄŸiifade edildi.Â

DONDURMACILARDA TÃœM Ä°ZÄ°NLER KALDIRILDI

Daily Telegraph gazetesi İngiltere'deki rekor sıcakları "Dondurmacılarda, bütün izinler kaldırıldı" başlığıyla ele aldı, Independent ise, sıcakların turizm sektörünü kalkındırmanın yanında bir başka olumlu sonucuna şu satırlarla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

"Bağbozumu yaklaşırken, şarap üreticileri haftalardır gökyüzünü gözlüyor. Havada tek bir bulut yok. Avrupa'da üzüm bağları son yıllarda aşırı yağmurun gazabına uğramıştı. Ama bu yıl, Fransa ve İtalya'da yakın tarihin en muhteşem bağbozumunun yaşanacağından artık kimsenin kuşkusu yok. "

Ama Guardian'daki bir makale sıcaklara bu kadar iyimser bakmıyor. Çevre konularıyla yakından ilgili yazar George Mombiot, "Gözler sımsıkı kapalı" başlığı altında şu uyarıyı yapıyor:

"İklim değişikliği, insanlığın geleceğini tehdid ediyor. Ama bir düş dünyasında yaşıyoruz adeta. Beynimizin o küçük, akılcı yanıyla, çevremizdeki maddi koşullar değişirse, hayatımızın da değişeceğini biliyoruz aslında ama bunu bir kenara iteliyor ve geleceği düşünmeyi reddediyoruz. Acaba hangisi galip gelecek bunların? İklimdeki değişmeyi durdurmak için gereken radikal önlemleri alabilecek miyiz, kendi ayaklarımızla türümüzün yokoluşuna mı koşacağız? "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!