Tsunami dehşetini yaşadılar

Güncelleme Tarihi:

Tsunami dehşetini yaşadılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2004 01:33

Güney Asya’daki deprem ve tsunami felaketi, pek çok ünlüyü daha korkuttu. Avrupa’da liglere ara verilmesi nedeniyle bir çok futbolcu tatil için Güney Asya sahillerini seçti.

Dünyanın en pahalı futbolcusu Real Madrid’in Fransız yıldızı Zinedine Zidane, Madagascar’ın Reunion Adası’nda faciayı en az hissedenlerden biri olarak yaşadı. Bir çok İtalyan futbolcu ise Maldivler’de korku dolu saatler geçirdi. Milan’ın golcüsü Filipo Inzaghi, pazar günü cep telefonuyla İtalyan Gazzetta dello Sport gazetesine ‘Mahsur kaldık, ancak şimdi herşey iyi’ mesajı geçerken, elektriklerinin ve sularının olmadığını belirtti. Milan Kaptanı Paolo Maldini ile Juventuslu Gianluca Zambrotta önceki gün İtalya’ya birlikte döndü. Milan’ın web sitesi futbolcuları Alessandro Nesta ile Cristian Brocchi’nin de Maldivler’de olduğunu belirtti. Bayern Münih’li Hasan Salihamidzic’in ailesiyle birlikte yara almadan Maldivler’den ayrıldığı öğrenildi.

DALGA ÜZERİME GELİYORDU

Fransa Açık’ın eski şampiyonlarından Avusturyalı ünlü tenisçi Thomas Muster da Maldivler’de hayatta kalmayı başaran isimler arasındaydı. 3 kez Dünya Kupası şampiyonluğu kazanan, olimpiyat şampiyonu ünlü kayakçı Ingemar Stenmark ise ailesiyle birlikte tatil yaptığı Tayland sahillerinde ölümle burun buruna geldi. Phuket’e 50 km mesafedeki Khok Kloi’de güneşlenirken, üzerlerine bir dalganın geldiğini gördüğünü belirten Stenmark, ‘Hemen koşmaya başladım. O dalga bir anda kayboldu ancak sonra müthiş bir hızla üzerimize geldi’ dedi. Stenmark ve eşine birşey olmadı ancak kayınpederi Bo’nun yaralandığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!