Trump’ın sözcüsü Nazi benzetmesi için özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Trump’ın sözcüsü Nazi benzetmesi için özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 00:11

BEYAZ Saray Sözcüsü Sean Spicer, “Hitler bile kimyasal silahlar kullanacak kadar alçalmamıştı” sözleri nedeniyle özür diledi. 

Haberin Devamı

 Spicer, önceki gün kimyasal saldırı düzenlemekle suçladığı Esad rejimiyle Nazi lideri Adolf Hitler’i kıyaslayarak “Biliyorsunuz, Hitler kadar alçakça biri bile kimyasal silah kullanacak kadar alçalmamıştı” dedi. Spicer, konuşmanın ilerleyen kısmında sözlerine açıklık getirmeye çalışsa da yine de cahillikle ve gaz odalarında öldürülen Yahudi kurbanlara saygısızlık yapmakla suçlandı.

‘HEMEN GÖREVDEN ALINSIN’

Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki Azınlık Lideri Nancy Pelosi, Spicer’ın hemen görevden alınması gerektiğini söyledi. Basın Sözcüsü tepkiler üzerine CNN kanalına yaptığı açıklamada özür dileyerek hata yaptığını, Holokost (Yahudi soykırımı) dönemi gaz odalarının varlığından haberdar olduğunu söyledi. Spicer, “Amacım hiçbir şekilde Yahudi Soykırımı’nın korkunç doğasını küçük görmek değildi. Holokost ile ilgili olarak uygun olmayan bir ifade kullandım, hiçbir şekilde kıyaslama yapılamaz. Bu yüzden özür diliyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!