Kudüs kararına tepki: “ABD’ye ölüm” başlığını attı

Güncelleme Tarihi:

Kudüs kararına tepki: “ABD’ye ölüm” başlığını attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 12:01

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesine yönelik tepkiler durulmuyor. Lübnan’da Hizbullah yanlısı El Ekber gazetesi, “ABD’ye ölüm” manşetiyle çıktı. Kararın açıklanmasının ardından Filistinliler bu sabah Gazze'de gösterilere başladı.

Haberin Devamı

El Ekber’ın manşeti, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına verilen en sert tepki oldu. El Ekber ayrıca, Trump’ın kararını “ABD’nin yeni Balfour”u diye niteledi. İngiltere, 1917’deki Balfour deklarasyonuyla Ortadoğu’da bir Yahudi ülkesi kurulmasına ön ayak olmuştu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, Trump’ın tartışmalı kararıyla ilgili ilk tepkisini bugün 16.00’da yayınlanacak televizyon programında açıklaması bekleniyor.

Dünkü açıklamasında Trump, ABD’nin Tel Aviv’deki İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyabileceklerini de belirtmişti.

Kudüs kararına tepki: “ABD’ye ölüm” başlığını attı

Hizbullah yanlısı El Akhbar gazetesi, Trump'ın Kudüs kararının ardından "ABD'ye ölüm" manşetiyle yayınlandı.

Haberin Devamı

El Ekber, “Bugün Filistin yeterli ve güçlendirilmiş bir direnişe sahip ve Tel Aviv’i vuracak binlerce füzesi var” ifadelerine de yer verdi. Şii hareketinin Ortadoğu’daki öncüsü konumunda olan İran destekli Hizbullah, siyasi ve silahlı askeri bir örgüt. Hizbullah, kurulduğu 1982 yılından bu yana İsrail ile birçok kez karşı karşıya gelmişti.

GAZZE'DE GÖSTERİLER BAŞLADI

ABD Başkanı Donald Trump, dün merakla beklenen konuşmasında, Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv’deki Büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını açıkladı. Beyaz Saray’daki basın toplantısında konuşan Trump, tüm dünyanın karşı çıktığı adımı “Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi” ifadesiyle duyurdu.

Trump'ın bu açıklamalara Müslüman dünyasından çok sert tepkiler verildi. Gazze şeridinden bu sabah çekilen fotoğraflarda ise çok sayıda Filistinlinin sokakta eylem yaptığı gözlendi. 

 

KUDÜS NEREDEN NEREYE?

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!