Trump yasaların üzerinde mi

Güncelleme Tarihi:

Trump yasaların üzerinde mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 00:22

Başkan Trump’ın hukuki olarak kendini affetme hakkı olduğunu iddia etmesi, “Başkan yasaların üzerinde mi” tartışmalarına yol açtı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya’nın 2016 ABD seçimlerine müdahalesi soruşturması ile ilgili olarak “Kendimi affetme hakkım var” sözlerinin yankıları sürüyor. Günlük basın brifinginde konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, bir gazetecinin “Trump, yasalardan üstün olduğunu mu düşünüyor” sorusu üzerine, “Elbette ki kimse yasaların üzerinde değil” diye yanıt verdi.

Sanders, Trump’ın neden bir affa ihtiyaç duyduğu yönündeki sorulara da tatminkâr cevaplar vermedi. Beyaz Saray Sözcüsü, “Çok şükür ki, Başkan yanlış bir şey yapmadı ve böyle bir şeye de ihtiyacı olmayacak” diye konuştu. ABD’li hukukçular, daha önce birkaç başkanın yaptığı gibi Donald Trump’ın da ‘yürütme ayrıcalığı’ talep ettiğini belirtiyor. Başkan’ın kendi kendini affedip affedemeyeceği konusunda anayasada bir düzenleme olmadığı belirtilirken, bazı hukukçular başkanın bu hakkı olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

‘BUNU ADALET  BAKANLIĞI’NA SORUN’
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın 2016 ABD seçimlerine müdahalesi soruşturmasından tam 13 ay sonra, soruşturmanın ‘yasadışı’ olduğunu ifade etmişti. Trump’ın avukatı Rudy Giuliani de geçen hafta yaptığı bir açıklamada, iddiaları araştıran Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından yürütülen soruşturmanın ‘yasadışı’ olduğunu öne sürmüştü. CNN’e konuşan Giuliani, “Mueller’in yaptığı yasadışı demiyorum ancak görevlendirilmesi meşru değil” ifadelerini kullanmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump’ın soruşturmayı neden yasadışı olarak nitelendirdiği ile ilgili soruları yanıt vermezken, isim vermeyerek, “Akademisyenlerin bu konuda soru işaretleri bulunuyor” demekle yetindi. Konuyla ilgili soruları yanıtlamayı reddeden Sanders, bu soruların Adalet Bakanlığı’na yöneltilmesi gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!