Trump: İyileştim, hepinizi öpeceğim

Güncelleme Tarihi:

Trump: İyileştim, hepinizi öpeceğim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2020 07:00

Korona sonrası Trump’ın başlattığı miting serisi tartışma konusu oldu. İyileştiğini, herkesi öpmek istediğini söyleyen Trump, kalabalığa maske de attı. Ancak mitingler salgının yayılmasına yol açabilir.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala koronavirüse yakalanmasının ardından kaybettiği zamanı kalabalık ve gösterişli mitinglerle telafi etme amacında. Önceki gün Florida’nın Sanford kentinde düzenlenen mitingde kalabalığın yeteri kadar önlem almaması ve Trump’ın her zaman olduğu gibi salgını hafife alan açıklamaları tepki çekti.

ÇOK GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM

Mitingde kalabalığa maske dağıtan Trump, “COVID-19 sürecini atlattım. Şimdi benim bağışıklığım olduğunu söylüyorlar. Kendimi çok güçlü hissediyorum” diye konuştu. Trump, bağışıklığı olması nedeniyle, “Bu kalabalıktaki herkesi öpüyorum. Erkekleri, güzel kadınları ve herkesi öpeceğim. Herkese kocaman bir öpücük vereceğim” ifadelerini kullandı. Trump’ın doktoru Sean Conley, Florida’daki mitingden kısa süre önce Trump’ın arka arkaya günlerde yapılan koronavirüs testlerinin sonucunun ‘negatif’ olduğunu duyurmuştu.

Haberin Devamı

MASKE TAKMADILAR

Seçim öncesinde Trump karşıtı yayın politikası izleyen CNN International kanalı, Trump’ın Florida’nın ardından Pensilvanya, Iowa ve Kuzey Carolina’da miting serisine devam etme kararıyla ilgili, “Trump’ın miting serisi süper virüs yayıcı işlevi görebilir” dedi. Fransız AFP haber ajansı da mitinge katılanların büyük kısmının maske takmadığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!